Uleiurile sunt un miracol pentru sănătatea pielii. Mai jos am făcut o listă cu cele mai bune uleiuri cu efect terapeutic și de tratament şi câteva din efectele lor benefice.

bottegaverde.ro

Gelul şi extractele de Aloe Vera sunt benefice pielii, dar există şi un ulei de Aloe. Este excepţional pentru a îndepărta mătreaţa, eczeme fără cauză clară, calmează psoriazis-ul şi alte forme de iritaţii ale pielii.

Uleiul de arnică ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei. Este anti-inflamator, vindecă vânătăile şi durerea musculară. Are efect relaxant natural pentru musculatură.

Uleiul de seminţe de morcov conţine beta-caroten şi vitamina A, stimulează regenerarea celulară şi detoxifierea pielii. Este unul din uleiurile care protejează împotriva radiaţiilor solare şi un excelent hidratant.

Uleiul de trandafiri este bogat în vitamina C şi licopen şi are capacitatea de întinerii pielea, ajută la menţinerea elasticităţii şi este un remediu foarte bun pentru vergeturi, dar şi pentru prevenirea acestora.

Uleiul de gălbenele este foarte eficient împotriva tuturor formelor de acnee, reduce roşeata şi inflamaţiile şi combate radicalii liberi. Calmează ochii unflaţi.

Uleiul de muşeţel conţine azulene,  componenta principală care ajută la calmarea pielii. Este un ingredient cheie pentru a rezolva iritaţiile cutanate, cum ar fi psoriazis, vene sparte, cicatricile de acnee, eczemele şi arsurile solare.

Uleiul de muşcată este un puternic ulei antiaging. Are proprietati astringente, care pot strânge pielea. Este bogat în antioxidanţi, previne şi estompează ridurile.

Uleiul de iasomie are capacitatea de a îmbunătăţii elasticitatea pielii. Estompează vergeturile şi cicatricile după acnee.

Uleiul de cimbru poate fi o solutie naturală foarte eficienta pentru acnee. Proprietăţile sale antibacteriene au capacitatea de a opri coşurile.

Uleiul de argan este bogat în vitamina E şi acizi graşi esenţiali. Foloseşte ulei de argan, ca atare sau adaugă ulei de argan pur în crema de noapte şi în cea de zi. Este bun pentru piele, unghii şi păr.

Ulei de avocado. Este o sursă fantastică de acizi omega 3, antioxidanţi şi vitamine. Se poate folosi pentru masaj sau se poate adăuga în crema de noapte ori în gelul de duş.

Uleiul din nucă de cocos. Este foarte bogat în proteine, vitamina E şi acizi graşi care sunt foarte uşor absorbiţi de piele. Are proprietati antibacteriene. Uleiul este solid la temperatura camerei, dar devine lichid prin frecare în palme. Este ideal pentru masaj.

Uleiul de seminţe de struguri este un balsam pentru pielea uscată dar şi pentru toate tipurile de ten cu tendinţă acneică,  datorita proprietatilor sale astringente. Acesta conţine în mod natural acid linoleic, care are proprietăţi anti-inflamatorii. Este rapid absorbit în piele şi oferă antioxidanti care pătrund adânc în ţesutul celular.

Uleiul de măsline. Este foarte bogat în antioxidanţi şi este recomandat pentru folosire, ca atare în cazul pielii sensibile cu eczeme sau ititaţii. Este foarte bogat în vitaminele A şi E ceea ce face ca uleiul de măsline să aibă efect anti-îmbătrânire.

Uleiul de susan. Este un antibacterian natural cu efect asupra pielii. Este foarte bun în tratarea vânătăilor, a iritaţiilor a arsurilor solare şi poate vindeca acneea, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune uleiuri pentru frumusețe.

Uleiul de migdale dulci are capacitatea în mod natural de a îndepărta celulele moarte ale pielii. Se poate aplica ca atare sau se poate adăuga în crema de zi cu zi. Are capacitatea de îndepărta petele de pigmantare, întunecate.

answear.ro
Share: