Când temperaturile cresc, picioarele strânse în pantofi sau chinuite de încălțămintea cu talpă dură au de suferit. Dar cu un pic de ingrijire, confortul se reinstalează rapid.

bottegaverde.ro

Căldura dilată vasele și umflă picioarele, încălțările strâng și rod pielea delicată, si inb plus vara, picioarele devin ținta predilectă a eczemelor, bătăturilor și micozelor. Ca să nu mai vorbim de mirosul neplăcut care apare după o zi de purtat încălțăminte din materiale sintetice. La toate acestea, se adaugă iritațiile produse de epilare sau ras. Din fericire, pentru aceste probleme există  soluții simple și la îndemână. Iată câteva sfaturi pentru o vară cu picioare bine îngrijite și perfect relaxate.

-Spalarea frecventa.

Când îți transpiră picioarele, mirosul nu este neapărat urât, dar acolo unde există umiditate se creează un teren propice pentru o infecție fungică. Iar când picioarele sunt umede, dacă apar bacterii prin preajmă, mirosul devine neplăcut. Spray-ul care împiedică apariția acestuia este o solutie foarte bună, însă nimic nu se compară cu puterea apei și a săpunului. Unde mai pui că un duș rece reduce tensiunea picioarelor. Spala-ți picioarele chiar și de 2-3 ori pe zi, de fiecare dată când poți și simți nevoia, apoi ștergeti-le cu un prosop uscat. Abia după toate aceste proceduri vine rândul spray-ului. Dacă nu ai condițiile necesare unei astfel de igiene, șervețele umede antibacteriene sunt o variantă acceptabila.

-Folosirea pudrei

Pudra are marele avantaj că absoarbe umiditatea în exces și limitează înmulțirea bacteriilor. In plus un pic de pudră parfumată împrospătează picioarele și le face să se simtă mai puțin tensionate. Alege pudră mentolată pentru un plus de confort, parfumată dacă ai probleme cu mirosul neplăcut sau antibacteriană ori antifungică în caz de mâncărimi. Amidonul de porumb poate fi la fel de bun pentru a ține picioarele uscate.

-Lasă-le să respire

Când este foarte cald, poartă sandale cât mai decupate pentru a lăsa pielea să respire cât mai mult. Uită de cizmele de vară – picioarele transpiră în ele și se irită ușor!

-Tratarea cu solutie speciala

Seara, după o zi în care au acumulat un kilometraj impresionant, picioarele merită mai mult decât un duș. Pune într-un lighean un pumn de sare, apă călduță și câteva felii de lămâie, apoi cufundă-ți picioarele pentru 15-20 de minute. Este un festin binemeritat. Apa va alunga tensiunea acumulată peste zi, dar un masaj nu poate fi înlocuit cu nimic, ba, mai mult, crema grasă va hidrata pielea și o va lăsa catifelată. Nu te limita doar la tălpi! Gambele merită și ele acest tratament, ce le eliberează de stres.

-Curățare profunda

Piatra ponce este un instrument de bază în menținerea unui aspect delicat și fin al tălpilor. Folosește-o în fiecare zi la duș și vei vedea că, indiferent ce încălțări vei purta, bătăturile nu vor mai fi atât de dure și picioarele se vor simți mai bine. Îndepărtarea pielii uscate și a celulelor moarte face parte din ritualul zilnic de împrospătare a picioarelor. După un astfel de tratament, crema va reuși să-și facă mai ușor treaba.

-Intretinerea unghiilor

Cât privește unghiile, taie-le drept, pilește-le doar într-un singur sens, iar pentru pielițe, folosește cremă sau gel pentru îndepărtarea cuticulelor, apoi împinge-le cu un bețișor de lemn și apelează la forfecuță doar pentru mici retușuri. Un lac-tratament este întotdeauna bine-venit, dă un aspect îngrijit, protejează și îngrijește unghia fără prea mult efort, ba chiar este o bază optimă pentru lacuri, asigurând o priză bună și menținerea culorii pentru mai mult timp.

answear.ro
Share: