Din pacate coșurile (care sunt mai ales o problema a varstelor tinere) sunt o mare provocare la orice vârstă. Daca un singur cos a aparut pe fata aspectul feței este  compromis. Din fericire exista tratamentele naturiste si farduri corectoare care te ajuta in aceasta problema.

bottegaverde.ro

Acneea are o multitudine de cauze. O carență de vitamina A sau zinc predispune pielea la apariția coșurilor. Dezechilibrele hormonale din perioada adolescentei ,menstruației, sau sarcinii, hrana bogată în alimente procesate și alergenii pot fi alte cauze frecvente.  Stoarcerea coșurilor este una dintre cele mai frecvente erori, dar și cea mai periculoasă. Inflamația se poate agrava și infecția se întinde. Acneea severă se tratează numai la dermatolog, cu creme speciale și chiar medicamente. Pentru coșurile apărute ocazional există o soluții cosmetice și naturiste ca să le rezolvi. Suntem diferiți și nu toate remediile naturiste funcționează la fel de eficient pentru oricine. Din fericire, sunt multe soluții pentru a trata coșurile apărute ocazional, așa că ai de unde alege.

 

Bicarbonatul de sodiu
Banalul bicarbonat de sodiu este de mare ajutor atât pentru a reduce rapid inflamația provocată de coșuri, cât și pentru a scăpa de urmele rămase de la coșuri mai vechi. Umezește puțin bicarbonat și aplică pasta unde e nevoie 10-15 minute, de câteva ori pe zi, mai ales peste noapte.

Căpșunile
Aceste fructe minunate ajută la purificarea porilor și la neutralizarea bacteriilor. În plus, stimulează înnoirea celulară. Zeama de căpșune conține o substanță asemănătoare cu acidul salicilic, cu aceeași acțiune, care e de ajutor în tratarea acneei. Fie zdrobești 2-3 fructe și le aplici pe față, fie pui puțină zeamă direct pe coșuri.

Aloe vera
Gelul de aloe vera, care are atatea calitati, este o soluție pentru calmarea rapidă a inflamației și pentru reducerea roșeții. Aplică gel proaspăt de mai multe ori pe zi direct pe coș. Dacă ai o plantă de aloe, acțiunea va fi și mai rapidă decât la gelurile achiziționate din comerț.

Albușul de ou
Acesta conține multe proteine și vitamine care luptă cu acneea. Ba, mai mult, ajută la refacerea pielii și absoarbe rapid excesul de sebum. Fie aplici pe albuș pe toată fața, fie doar local, pe zonele cu probleme, lași să se usuce vreo 10-15 minute, apoi clătești cu apă călduță.

answear.ro
Share: