Forma sprancenelor este foarte importanta in definirea unui chip. Sprâncenele pun în valoare ochii sau, dimpotrivă, o formă greșit aleasă, foarte subțire ori prea groasă, știrbește din farmecul privirii. Cand dorim sa ne pensam prima problema si cea mai importanta este alegerea formei care ni se potriveste cel mai bine. Forma sprancenelor este in stransa legatura cu forma fetei si a ochilor. De exemplu:  sprâncenele groase, bogate, dar, când sunt perfect drepte, îți dau o mină tristă.

bottegaverde.ro

Doar unei forme pătrate a feței i s-ar potrivi astfel de sprâncene. Când sunt prea arcuite, pari mirată. Rotunjite, dar nu exagerat, se potrivesc feței în formă de inimă. In afara de acestea la pensat mai trebuie tinut cont de cateva reguli. Inainte de a folosi penseta, studiază, măsoară de mai multe ori și smulge fiecare fir doar când ești sigură că e bine ce faci.

Penseaza-te saptamanal

Când firele sunt abia ieșite, este ușor să observăm care sunt în plus, dar, la două săptămâni, cu greu ne dăm seama care au crescut în afara formei și riscăm să smulgem mai mult decât trebuie, stricând designul.

Așează-te în fața unei oglinzi bune, la lumină puternică, imediat după duș, înainte să aplici machiajul si executa pensatul cu multa atentie.  Verificarea în oglinda retrovizoare a masinii este foarte buna. Aceste oglinzi au o calitate deosebita si in ele poti vedea foarte bine fiecare fir.

 

 

Nu le încarca cu fond de ten

Sprâncenele încărcate cu acest tip de fard sunt total inestetice, își pierd forma și definirea. Evită cât poți și aplicarea cremelor autobronzante în jurul sprâncenelor.

După ce termini de aplicat tot machiajul, mai puțin cel de sprâncene, ia un bețigaș cu vată, umezește-l și șterge toată zona arcadei, chiar și în interior. Abia acum poți să fardezi sprâncenele. Ori poți sări peste acest pas și să le definești rapid aplicând puțin gloss de buze incolor.

Nu le scurta prea mult

Sprâncenele prea scurte fac ochii și nasul să pară foarte mari, iar cele foarte lungi micșorează ochii.

Lungimea ideală se stabilește trasând o linie imaginară între baza nasului și colțul extern al ochiului, prelungită până la sprâncene. Acolo trebuie să se termine.

Nu colora intens chiar de la bază

Sprâncenele naturale nu au aceeași intensitate pe toată lungimea, baza lor (partea mai groasă) fiind mai rară. Dacă le colorezi intens în această zonă, vor părea nenaturale și vor aspri trăsăturile.

Colorează-le discret la bază și umple-le de la mijloc încolo, nu mai mult.

Nu te pensa înainte de duș

Apa caldă slăbește foliculii. Astfel, s-ar putea să cadă unele fire și să apară câteva goluri, iar foliculii din care tocmai a fost smuls părul să se deterioreze și în locul respectiv să nu mai crească alt fir.

Pensează-te la câteva ore bune după duș sau baie.

answear.ro
Share: