Vârsta este un coșmar pentru unele femei. Imediat ce realizează că nu mai au 20 de ani unele dintre ele se panichează și încearcă tot felul de soluții pentru a-și recupera anii de pe față sau corp. Nu zic că este un lucru rău, doar că este cam dificil să regăsești ce ai pierdut. Când ajungi să îmbătrânești vizibil, deja e prea târziu și singura ta opțiune este să îmbătrânești cu demnitate.

bottegaverde.ro

Pentru a te menține tânără trebuie să iei măsuri din timp. Tinerețea de pe față nu se recuperează cu câteva tratamente și o detoxificare. Trebuie să te gândești cu mult timp înainte cum vrei să arăți la 40 de ani. Unele femei sunt norocoase din punct de vedere genetic și încep să îmbătrânească târziu, iar altele investesc în tratamente cosmetic, însă există o singură cale de a-ți asigura aspectul tânăr: trebuie să ai grijă de tine. În ce sens?

Mănâncă sănătos! Acesta este cel mai important aspect de care ai putea să ai grijă. O dietă adecvată nu doar că te va menține tânără, dar și sănătoasă în general. Dacă te întrebi ce legătură are dieta cu pielea ta, să știi că vorba ”ești ceea ce mănânci” este cât se poate de adevărată. Dacă mănânci nesănătos, corpul tău va lucra overtime să asimileze toate substanțele nocive. Ficatul este cel mai afectat, ceea ce se va și vedea la exterior. Lucrând atât de mult, corpul va obosi, iar la un moment dat toate procesele de regenerare vor funcționa într-un ritm mult mai încet. Așa apar ridurile, pungile și cercurile negre sub ochi, iar pielea se lasă. Toate acestea îți vor da un aspect îmbătrânit.

Totodată, sunt unele alimente care conțin colagen, proteina care este responsabilă de elasticitatea pielii. Câtă vreme organismul tău își menține nivelul de colagen ridicat, are abilitatea de a regenera țesutul, implicit pielea ta se va regenera mai repede iar ridurile nu vor apărea foarte curând.

vegis.ro%20

 

Fă sport! Nu trebuie să te suprasoliciți foarte mult. E suficient să alergi de două ori pe săptămână, urcă scări în loc să iei liftul, mergi pe jos. Toate lucrurile astea contează. De ce? Pentru că te mențin elastică. Cu cât pielea ta își păstrează din elasticitate, cu atât ridurile vor întârzia să apară. Vei fi mult mai agilă. Plus că există mitul conform căruia este normal să te îngrași pe măsură ce înaintezi în vârstă. Fals! Acest lucru se întâmplă din cauză că metabolismul într-adevăr încetinește cu trecerea anilor. Dar dacă faci sport si mănânci sănătos, îi vei fi de mare ajutor și nu vei mai lua în greutate.

Nu fuma! Nu este ceva nou că fumatul te îmbătrânește înainte de vreme. Dacă ai acest viciu încearcă să te lași, iar dacă nu, ține-o tot așa. Într-adevăr, este greu să te lași de fumat. Dar tot sacrificiul va merita când te vei uita în oglindă la 40-50 de ani.

Faptul că îmbătrânești este un proces pe care nu îl poți opri. Este ceva natural. Dar doar pentru că nu îl poți opri, asta nu înseamnă că nu poți dicta termenii. Depinde doar de tine.

answear.ro
Share: