Cafeaua este o bautura miraculoasa, o băutura care ne trezește dimineața si ne da puteri sporite peste zi. Dar, in acelas timp cafeaua are efecte benefice pentru piele atunci când o aplici pe ten.

bottegaverde.ro

Cu o aromă tonică și un gust plăcut, cafeaua a devenit pentru mulți o dependență pe care știința a catalogat-o drept benefică sănătății – desigur, în cantități moderate. Bogată în antioxidanți și substanțe energizante, cafeaua ne oferă multe beneficii, inclusiv pentru frumusețe.

Luminează pielea

Un tifon înmuiat într-o cafea tare și aplicat pe față este o veritabilă mască pentru luminozitate. Proprietățile stimulatoare ale cafelei îmbunătățesc fluxul de sânge și fac pielea să pară radiantă, strălucitoare și tonică. Se ține pe față 25 de minute, după care tenul se clătește cu apă rece.

Diminuează ridurile

O ceașcă de cafea conține o cantitate mare de antioxidanți care luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii, apărând-o de razele solare, deshidratare, poluare și alți factori de mediu dăunători. Ca beneficiul să fie mai mare, profită de puterea antioxidanților imediat după măcinare.

Reduce pungile de sub ochi

Atunci când ai ochii umflați, poți apela la cafea. Aplică pe pleoape două dischete demachiante îmbibate în cafea. Cofeina ajută la reducerea umflăturilor prin stimularea circulației la acest nivel.

Dă strălucire părului

Beneficiile antioxidante ale cafelei sunt valabile și pentru păr. Măștile care conțin cafea stimulează circulația la nivelul scalpului, întărind rădăcina și prevenind astfel căderea părului. Podoaba capilară devine mai strălucitoare și capătă un miros plăcut și discret.

Scrub pentru catifelare

Zațul este cel mai ieftin exfoliant de corp deoarece îl ai în fiecare dimineață fără să-l prepari special pentru înfrumusețare și e mult mai eficient decât alte solutii. Zațul exfoliază în mod natural, îndepărtând celulele moarte, și lasă pielea catifelată și netedă fără s-o irite. Este excelent mai ales pentru coate, genunchi și călcâie. Cafeaua are efect anticelulitic și când este băută, datorită efectului său diuretic. Dacă macini cafeaua foarte fin, poți folosi zațul pentru exfolierea tenului.

Calmează iritațiile

Deși îți vine greu să crezi, zațul aplicat sub formă de cataplasmă și compresele cu cafea lichidă calmează iritațiile și inflamațiile pielii tot datorită antioxidanților care acționează în acest fel.

Pentru a spori eficienta celor aratate mai sus este bine ca folosirea metodelor pe baza de cafea sa fie completate cu exercitii fizice si o alimentatie sanatoasa.

Exerciţiile fizice menţin tonusul muscular, reduc problemele cardiovasculare şi ajută persoanele să rămână în formă şi să se simtă mai tineri. Sportul stimulează circulaţia şi îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, iar plimbările sunt un mod excelent de a face mişcare. O bună circulaţie înseamnă o bună oxigenare a ţesuturilor, iar oxigenul este sursă tinereţii şi elementul esenţial pentru tinereţea stratului de colagen, a cărui îmbătrânire, îmbătrâneşte pielea.

Dietă sănătoasă. O dietă alimentară sănătoasă şi echilibrată ajută la păstrarea aspectului tânăr al tenului. Astfel, dintr-o alimentaţie echilibrată nu ar trebui să lipsească fructele şi legumele, bogate în antioxidanţi, care apăra organismul de boli asociate cu îmbătrânirea. De asemenea, carnea roşie trebuie consumată moderat, în timp ce peştele şi fructele de mare pot fi introduse din belşug în dietă alimentară. De evitat este şi pâinea albă, putând fi înlocuită cu pâine integrală şi cât mai multe cereale.

answear.ro
Share: