Multe produse cosmetice pentru adulti conţin ingrediente de natură să producă reacţii alergice asupra pielii sensibile a multor adulţi, pe când produsele pentru copii sunt testate dermatologic şi sunt mult mai sigure, ba chiar au și efect calmant. Formulele pentru copii sunt mai bogate în acizi graşi esenţiali pentru a compensa carenţele din pielea micuţilor, asigurându-i astfel protecţie.

bottegaverde.ro

Dar nici persoanelor mature nu le strică ceva mai multă hidratare şi protecţie. Vitaminele şi mineralele aduc un plus de tonus pielii sensibile. Nu trebuie să fii copil ca să te bucuri de aceste avantaje aduse de produsele „Baby”, nu greşeşti cu nimic folosindu-le, ci, dimpotrivă, poţi remedia mai repede unele neplăceri. Mai jos indicam cateva din produsele care pot să-ţi fie de folos în îngrijirea zilnică.

Şampon pentru copii

Ideal când ai scalpul iritat ori părul este uscat, aspru şi deteriorat. Aceste şampoane sunt special create pentru copii, ele curăţă delicat părul fin şi au grijă de pielea sensibilă a capului. Formula lor conţine ingrediente naturale la fel de delicate cu pielea cum e apa, aducând părului vitamine şi proteine importante pentru sănătatea lui. Când părul este prea uscat, orice săpun sau substanţă detergentă îi poate afecta structura, pe când aceste şampoane de copii nu conţin săpun şi, prin urmare, aduc o hidratare suplimentară. Au un pH compatibil cu al pielii şi calmează iritaţiile la nivelul scalpului.

Ulei calmant

E ideal pentru problemele de digestie. Chiar dacă nu mai ai colici, există situaţii când crampele abdominale îţi fac viaţa un calvar. Foloseşte aceste uleiuri cu veritabile proprietăţi în atenuarea colicilor (tot un fel de crampe, dar mult mai severe) şi care, în plus, stimulează digestia, hidratează pielea şi o fac mai suplă. Aplică pe palme şi apoi masează-l uşor în jurul buricului, în sensul acelor de ceas. Treci spre şoldul stâng pentru a relaxa tractul digestiv şi a preveni balonările.

Gel de duş

E ideal vara, când curăţarea pielii trebuie să fie cât mai delicată, sau pentru pielea arsă ori sensibilizată de soare. Formulele acestor geluri de duş curăţă, hidratează şi protejează pielea în timpul spălării şi sunt special concepute pentru epiderma sensibilă. Unele conţin ingrediente calmante, altele lavandă, ce stimulează starea de relaxare şi adduce un somn mai bun. Acestea din urmă se folosesc numai la duşul de seară.

Spray de descurcat părul

E ideal când ai părul fin şi moale şi se încurcă uşor. Câteva aplicări şi pieptănatul devine o joacă de copii, fără fire rupte sau şuviţe încâlcite. Are o formulă uşoară şi nu încarcă părul.

Şerveţele umede

Sunt ideale pentru curăţarea corpului după o activitate intensă şi când nu ai cum să faci duş, dar şi pentru demachiere, mai ales dacă tenul e sensibil. Nu au parfum și nici alcool şi sunt testate dermatologic. Au o textură foarte fină şi sunt îmbibate cu substanţe calmante, uleiuri şi extracte din plante ce curăţă tenul şi îl hidratează. Tot pentru demachiere poţi folosi uleiul pentru bebeluşi. Curăţă perfect şi hidratează intens pielea.

Loţiune solară pentru copii

De regulă, aceste produse au un factor de protecţie de 50+, ceea ce înseamnă că protejează pielea atât de razele UVB, cât şi de UVA şi au cel mai înalt grad de protecţie solară existent pe piaţă. În plus, sunt testate dermatologic pentru cea mai sensibilă piele. Dacă observi că pielea se irită la soare sau unele zone devin mai sensibile, dar nu poţi renunţa la plajă, adoptă protecţia de bebeluş.

Loţiune de corp

E ideală când pielea este uscată, dar şi iritată, sensibilă, atopică sau cu zone profund deshidratate.

Pielea bebeluşilor este foarte sensibilă şi din acest motiv este uşor reactivă. Proprietăţile calmante sunt extrem de importante într-o cremă pentru bebeluşi, la fel hidratarea. Două elemente de care are nevoie şi pielea atopică. Uleiurile vegetale, extractul de gălbenele şi acizii graşi asigură o hidratare de lungă durată, au efect calmant, stimulează funcţiile naturale ale pielii şi o protejează.

answear.ro
Share: