Ani de zilele perlele au fost considerate bijuteriile femeilor in varsta si exista ideea ca perlele (cercei sau coliere), te imbatranesc. Nu este deloc asa. Exista zeci de exemple de femei superbe, vedete si printese care poarta perle, iar efectul este special. Perlele sunt la fel de elegante si de feminine ca si diamantele.
Reabilitatea perlelor a fost inceputa cu ceva vreme in urma, dar imboldul clar a fost cel dat de Ducesa de Cambridge care a purtat deseori cercei cu perle. Acesta a fost semnalul care a reinviat epoca perlelor, multe femei dorind sa aiba cercei cu perle si un sirag de perle, ideale pentru a scoate in evidenta chipul daca porti o rochie clasica neagra. Perlele sunt in prezent unele din cele mai cautate bijuterii si cota lor creste de la o zi la alta.
Dintre personalitatile lumii moderne nu doar Ducesa de Cambridge poarta perle. Michelle Obama poarta frecvent perle la gat, Jessica Parker, un fashion icon, poarta foarte des perle. De asemenea Lady Gaga este fan declarat al perlelelor, dar nici Rihanna nu se da in laturi. Despre capetele incoronate nici nu mai vorbesc. De la ale noastre printese pana la Regina Marii Britanii toate femeile stilate poarta perle si o fac indiferent de varsta lor.
Alte vedete care recunosc ca sunt facinate de frumusetea misterioasa a perlelor sunt Katy Perry, Angelina Jolie, Mariah Carey, Goldie Hawn si Scarlett Johansson. Si cred ca am acopertit cateva tipuri de personalitati si toate segmentele de varsta.
Partea ce mai frumoasa din aceasta pledoarie pentru perle este ca sferele de sidef pot fi purtate atat la tinute clasice cat si in combinatii super-moderne. In plus perlele se preteaza pentru a fi parte din bijuterii clasice sau moderne.
Cert este ca perlele sunt bijuteriile pe care ti le poti permite si care egaleaza in frumusete chiar si diamantele. De preferat sunt perlele naturale, dar in ceea ce priveste frumusetea, perlele de cultura nu sunt cu nimic mai prejos, decat cele naturale, desi sunt mai mult decat accesibile. Conteaza in mare masura diemetrul acestora, forma – care trebuie sa fie cat mai perfecta, luciu si uniformitatea culorii. Acestea sunt detaliile care dau valoare in plus perlelor.
Perlele naturale sunt formate din carbonat de calciu si conchiolin, o subsanta secretata de moluste. In mod natural acestea pot fi sferice sau in forma de picatura. Perlele sferice sunt cele mai valoroase si cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai valoroase. Practic intre perlele de cultura si cele naturale nu exista diferenta de aspect, ci doar de structura care este sesizabila doar prin analiza cu raze X.
Leave a Comment