Mersul pe tocuri a fost întotdeauna o provocare pentru orice femeie. Aceasta datorita faptului ca pantofii cu toc inalt confera o eleganta deosebita intregii tinute. In plus pantofii cu toc inalt subtiaza talia sit e fac sa pari mai inalta. În timp ce unele femei au nevoie de ani întregi pentru a învăţa să îşi ţină echilibrul pe asemenea încălţări,( si a da senzatia de un mers sigur si natural) altele nu ajung niciodată să reuşească să se împace cu asemenea pantofi înalţi. Foarte multe femei care obişnuiesc să poarte destul de des tocuri sunt afectate de dureri de spate şi probleme majorare la încheieturile picioarelor.

bottegaverde.ro

In acest articol va prezentam care este secretul mersului pe tocuri şi soluţia să scapi de dureri de spate sau afecţiuni ale picioarelor.

Cea mai importanta problema (secretul) a  femeilor care sunt amatoare de pantofi cu toc este aceea de a avea o postură corectă atunci când merg pe tocuri şi folosirea corectă (după un antrenament) a muşchilor picioarelor pentru a nu mai avea probleme. Dacă femeile nu învaţă să meargă corect pe tocuri riscă să dezvolte probleme grave cu coloana vertebrală, muşchii picioarelor şi gleznele.

Picioarele noastre acţionează precum amortizoare, aşa că dacă nu ştim să mergem cum trebuie ne vor durea. Asa cum am spus prima condiţie ce trebuie respectata este controlarea posturii. Femeile care poartă tocuri au tendinţa de a merge cocoşate. Este recomandat să mergi dreaptă, cu umerii drepţi.

A doua condiţie este antrenamentul musculaturii picioarelor, prin genuflexiuni zilnice. Femeile care poartă tocuri sunt sfătuite să calce cu totata talpe, tendinţa fiind aceea de a păşii cu vârful. Corect este să pui în pământ in primul rand tocul si nu vârful piciorului.

O a treia condiţie este ca oasele bazinului şi umerii să balanseze in sens invers piciorului care păşeşte. Mişcarea trebuie să fie lină, fină, astfel încât să ajute corpul să-şi echilibreze centrul de greutate. Uşoara mişcare a umerilor, în ritm invres al paşilor este vitală pentru a scăpa de dureri de picioare. Este nevoie (cel putin la inceput) să te priveşti în oglindă mergând. Trebuie să stai dreaptă şi să păşeşti cu tot corpul, nu doar cu vârful pantofului. Şi mai trebuie să o faci natural, cam şi degajat.

Daca nu vei reusi sa respecti cele cateva lucruri indicate mai sus vei avea mereu probleme cu picioarele si chiar cu coloana vertebrala. In cazuri extreme se poate ajunge chiar si la probleme medicale. (bataturi, deformari ale degetelor picioarelor, deformarea coloanei vertebrale, etc)

answear.ro
Share: