Frigul iernii şi-a pus amprenta asupra pielii şi părului – și nu într-un mod fericit. Pielea sensibilizată şi deshidratată de frig, buzele deteriorate, părul uscat ori picioarele crăpate se pot repara din fericire cu câteva mici schimbări în rutina de îngrijire zilnică şi cu ajutorul unor formule bogate în uleiuri şi substanţe nutritive. Cu foarte puţin efort, vei vedea cum pielea parcă renaşte, iar părul e mai uşor de disciplinat.

bottegaverde.ro

Ingrijirea tenului.

Crema de faţă este vitală în această perioadă. Tot uleiurile îţi vor fi de ajutor pentru a reechilibra balanţa de grăsimi şi apă. Uleiurile hidratează, dar aduc şi cantităţi importante de vitamine şi acizi graşi extrem de nutritivi.

Exfolierea aduce un beneficiu dublu: înlăturarea celulelor moarte şi eliberarea porilor, iar dacă alegi pentru această operaţiune un scrub, vei stimula circulaţia limfatică, dar şi pe cea sangvină.

După ce ai eliberat porii, pentru un plus de catifelare, pielea are nevoie de hidratare. Aplică un ser sau tratamente cu acid hialuronic înaintea cremei de zi. Aceste formule se absorb uşor şi ajung în dermă, adică în straturile profunde, unde pielea are nevoie de apă.

Masajul cu o cremă sau un ulei de faţă este esenţial pentru absorbţia produsului, dar şi pentru stimularea circulaţiei, ca astfel funcţia de hrănire a ţesuturilor să fie dinamizată. Vei simţi imediat tenul catifelat, iar aspectul lui va fi proaspăt.

Seara, tenul are nevoie de mai multă hrănire; alege un ulei sau un ser regenerant, care să ajute pielea să se refacă repede.

Piele catifelată

Frigul nu doar usucă foarte tare pielea, el îngreunează circulaţia sangvină şi oxigenarea celulară. Pielea nu mai poate primi substanţele nutritive de care are nevoie şi regenerarea devine lentă în cursul iernii. Pielea trupului, dar şi tenul au acum nevoie de mai multă îngrijire. E timpul să completezi ritualul de îngrijire cu o cremă emolientă pentru corp, care calmează şi măreşte capacitatea pielii de a reţine apa. Masajul pielii cu o perie de corp contribuie la dinamizarea circulaţiei şi la îndepărtarea celulelor moarte. Se execută pe pielea uscată, cu mişcări circulare, uşoare, înainte de duş.

Săpunurile şi gelurile de duş degresează pielea şi îi măresc deshidratarea; de aceea, e bine să fim atente la formula de gel aleasă. Pentru pielea sensibilă sau foarte uscată au fost create  cremele de duş, mult mai blânde cu pielea. Loţiunea de corp să nu lipsească! Imediat după duş, trebuie aplică generos şi masată până ce intră în piele. Nu uita că untul de corp e cel mai bun pentru reparaţiile de care pielea are acum nevoie.

Buzele

Această zonă este lipsită de glande sebacee (prin urmare, şi cel mai des expusă uscăciunii), iar variaţiile de temperatură o deshidratează cel mai tare. Soluţia este simplă şi rapidă: un balsam capabil să le refacă hidratarea şi să o menţină pentru mai mult timp. Untul de shea și ceara de trandafiri protejează buzele delicate şi le oferă chiar şi o protecţie UV naturală. Uscate, crăpate sau exfoliate, cu un astfel de tratament, buzele îşi recapătă moliciunea şi aspectul fin în doar 2-3 zile. Dar pentru o refacere totală e bine să-l continui întreaga săptămână.

Mâinile

Ştii deja că iarna mâinile au fost expuse frigului şi că acest lucru a dus la deshidratarea lor accelerată. E important să ai mereu la îndemână o cremă cu formulă hrănitoare care, aplicată constant, suplinește uscăciunea şi îi redă pielii moliciunea. Dacă vrei o catifelare rapidă, masează mâinile cu amestec din zeama unui fruct pe care-l ai în casă  şi o linguriţă de zahăr brun. În doar câteva minute, mâinile vor deveni extrem de fine, dar şi pregătite pentru hidratarea ce le-o poate oferi o cremă.

Ingrijirea parului

Este destul de dificil să hidratezi corespunzător părul, mai ales pe timpul iernii. De obicei, pierde multe vitamine şi uleiuri protectoare. Dacă şi-a pierdut forma, este din ce în ce mai greu să-l aranjezi, devine aspru, se electrizează sau e sârmos şi are multe vârfuri despicate, asta înseamnă că a venit timpul pentru o revitalizare în profunzime.

Hidratarea profundă este  extrem de importantă, iar uleiul o face foarte bine. Masca din uleiuri aduce părului hidratare şi hrănire intensă. Poţi aplica direct ulei de măsline sau un cocteil de uleiuri (măsline, ricin, argan) ori o mască din comerţ cu formulă bogată în uleiuri.

answear.ro
Share: