Vitamina C are un rol foarte important in mentinerea tineretii pielii in special prin aceea ca ea stimuleaza productia de colagen din piele. Colagenul este o proteină produsă de celulele organismului, care ajută la menţinerea structurii ferme a pielii. În anii tinereţii, pielea rămâne netedă pentru că se regenerează constant, iar pe măsură ce îmbătrânim, producţia de colagen încetineşte şi apar ridurile. Pentru a păstra nivelul de colagen sau a stimula producţia lui în piele avem la indemana cateva lucruri simple:

bottegaverde.ro

1. Daca esti fumatoare primul lucru ce trebuie facut este renuntarea la fumat. Fumatul creează la nivelul pielii nişte enzime care afectează colagenul din piele, iar fumul distruge o mare parte din vitamina C. Este ştiut că fumătorii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C pentru a suplini pierderea ei, pricinuită de fum.

2. Alimentatie sanatoasa. Limiteaza consumul de dulciuri. Zahărul in exces este daunator nu doar pentru siluetă şi sănătate, ci şi pentru piele. Zahărul în exces se ataşează de lipide şi proteine, în special de colagen, pentru a forma compuşi care accelerează procesul de îmbătrânire. Astfel, ridurile apar mai devreme.

 

3. Expunete la soare  în siguranţă. Soarele accelerează pierderea de colagen. Razele UVA pătrund adânc în piele şi deteriorează fibrele de colagen. Asta  înseamnă ca ori de cate ori ne expunem la soare, trebuie să ne protejăm cu o cremă cu SPF (factor de protectie la soare) de minim 20.

4. Pune accent pe antioxidanţi. Ei protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi ce provoacă îmbătrânirea pielii prin deteriorare celulară – practic, le neutralizează acţiunea, astfel încât să nu se mai poată „hrăni“ cu celulele sănătoase. Bea ceai verde, care conţine antioxidanţi de calitate, la fel ca fructele sau legumele crude. De asemenea, poţi să foloseşti seruri sau creme care includ antioxidanţi în formulele lor.

Cele mai importante alimente in care se gaseste vitamin C sunt: ardeiul roşu, legumele cu frunze verzi, dar şi roşiile, citricele şi kiwi sunt surse importante de vitamina C, ce pot stimula producţia de colagen.

5. Foloseste creme adecvate.

Cremele care menţin supleţea tenului trebuie să fie în primul rând puternic hidratante, iar ca să stimuleze sinteza de colagen, ar trebui să conţină:

– retinol, care pot accelera capacitatea pielii de a produce celule noi şi a stimula producţia de colagen în corp si tretinoin – o substanţă ce poate ajuta la umplerea ridurilor cu colagen si netezirea pielii.

Evident ca aceste creme  se prescriu numai de medicul dermatolog, iar efectul lor va fi mult superior cremelor obisnuite.

answear.ro
Share: