In fiecare sezon, creatorii de moda revin asupra unor obiecte vestimentare incercand o reinventare a lor, decid ce culori si stofe vor fi actuale. O problema speciala in acest sens o reprezinta imprimeurile.Deoarece este foarte dificil sa creezi ceva nou,original, de cele mai multe ori se porneste de la ceea ce a fost,  si se creaza noi modele, cu aspect uneori total diferite.Pentru acest sezon imprimeurile cele mai intalnite sunt:

bottegaverde.ro

Imprimeul floral abstract

Veti spune ca imprimeurile florale le vedem mereu aproape in fiecare sezon. Este adevarat, insa  de aceasta data, acestea arata mai viu. Florile au inflorit pe stofe usoare in nuante rezervate (negru, maro, bordo). In general, designerii au prezentat rochii scurte cu elemente florale abstracte, insa exista si optiuni mai speciale.

Imprimeuri cu stele si geografie

Motivele unor calatorii indepartate, spre mari sau chiar spre stele, au patruns in casele de moda si au dat nastere unor tinute originale si dinamice.Unii au pus haotic stele pe tinute destul de indraznete  pe cand altii au creat in detalii imagini ale unor orase si chiar au creat adevarate rochii-harti.

Imprimeuri cu animale

Acum, designerii au decis sa aplice pe haine animalele lumii salbatice. Lei, serpi, elefanti, girafe, cai – iata reprezentantii principali ai animalelor actuale la moda.

Imprimeuri cu iluzii optice

Acest imprimeu poate deranja privirea, poate chiar sa aiba o influenta psihologica bizara, insa asta il si caracterizeaza – acesta nu va deveni neobservat, intotdeauna va atrage priviri. In general, iluzia este creata datorita liniilor curbe, precum si datorita utilizarii a doar doua culori.

Imprimeuri abstracte

Pictura moderna abstracta si-a pus amprenta pe colectiile sezonului primavara-vara 2017 si a format o noua tendinta in materie de imprimeuri. Acest imprimeu are un impact emotional puternic asupra celor care-l privesc.

Imprimeuri cu pete de culoare

Acest imprimeu arata ca si picturile in care pictorul nu vrea sa creeze peisaje obisnuite si a decis  sa faca doar niste pete de culoare, creand imagini haotice. In ciuda haosului si a abstractiei, stofele cu asemenea imprimeuri pot fi foarte atractive.

Imprimeuri cu text

In sezonul actual textele vor acoperii rochii, top-uri, tunici si chiar costume cu pantalon. Acest imprimeu poate prezenta o fraza cu un sens interesant, sau poate fi reprezentat de diferite cuvinte aruncate haotic pe stofa. Important este faptul ca moda va deveni si mai vorbitoare.

Imprimeuri cu carourile scotiene

Carourile, la fel ca si dungile, sunt probabil acel imprimeu care va fi prezent in fiecare sezon. De aceasta data, acestea au devenit si mai colorate. Principala particularitate a sezonului este faptul ca hainele in carouri se vor asorta neaparat cu articole vestimentare, decorate cu alte imprimeuri.

Am vazut ca sezonul primavara-vara 2017 vine cu o diversitate enorma de modele, culori, forme si imprimeuri. Designerii au depus eforturi pentru a satisface capriciile chiar si a celei mai pretentioase fashioniste. Fiecare va putea alege haina preferata cu imprimeul preferat functie de gust si armonizarea cu celelalte obiecte vestimentare purtate.

answear.ro
Share: