Sandalele gladiator de-a lungul vremii au devenit un tip universal de incaltaminte de dama. Si in prezent  ca si in timpurile civilizatiilor antice acest tip de sandale constituie incaltamintea preferata a multor doamne si domnisoare moderne.

bottegaverde.ro

In sezonul primavara-vara 2017, sandalele gladiator se numara din nou printre tipurile cele mai populare de incaltaminte de dama. Miturile Greciei antice, eroi si zei antici, scene de lupta cu armatele romane pe care cu totii le avem in memorie,aparent atat de indepartate in timp, vin in contact cu noi imediat ce incaltam perechea preferata de gladiatori.

Aceste sandale creaza o stare deosebita purtatoarei care se va simti ca o adevarata  luptatoare, sau ca o nimfa a paduri. Nu vom enumera si alte personaje care va vor veni in minte, ci vom  analiza noua colectie de sandale gladiator pentru sezonul primavara-vara 2017.

Sandale gladiator cu sireturi pana la genunchi vor fi capul de afis al colectiei.

Sandalele gladiator, cu sireturi pana aproape de genunchi, pe talpa plata sau pe toc, vor deveni in sezonul estival o alternativa a cizmelor si pantofilor.

Putem sa amintim ca primele amazoane in gladiatori (pe la mijlocul secolului XX) au devenit vedetele din lumea cinematografica cum ar fi Brigitte Bardot , Ursula Andress sau Diana Vreeland.

In anii 70, acestea erau purtate cu fuste lungi, pantaloni largi si tunici.

In anii 90 ai secolului trecut, gladiatorii erau purtati cu orice haina, in orice stil. Anume anii 90 ne-au readus gladiatorii si se pare ca pentru totdeauna. Zdrente in stil gruge sau impletitura manuala rigida, rochii cu franjuri, piele si alte stofe cu margini netivite – toate acestea se pare ca puteau fi asortate cu sandalele gladiator.

Si intr-adevar, in ce erau imbracati primii oameni de pe pamant, care purtau sandalele gladiator? Exact in cele enumerate mai sus.

Asadar, puteti vedea ca sandalele de tip gladiator sunt o incaltaminte universala, important este sa fie alese cele care se potrivesc cu stilul si personalitatea dvs. – pe talpa plata sau pe toc inalt, legate cu siret pana la genunchi, sau doar putin mai sus de glezna.

Optati pentru imbracaminte care va este cel mai mult pe plac: pliuri care se aseaza ideal pe corp, rochii-tunici, sau poate pantaloni scurti, pantaloni capri sau fuste. Inventati imaginea unei amazoane fantastice, a unei nimfe sau a unei domnisoare din viitor. Sandalele gladiator se vor potrivi cu fiecare din ele.

Asadar in concluzie se poate spune ca sandalele gladiator au pasit de pe arena Colosseum-ului direct pe podium, acestea fiind mereu perfectionate si modificate.

answear.ro
Share: