Poluarea și stresul, specifice marilor orase, au un impact la fel de mare asupra sănătății părului precum intemperiile și aparatele de coafat. Scalpul asfixiat de produse de styling contribuie și el la pierderea vitalității și tonusului podoabei capilare. Când părul este tern, lipsit de volum, cu șuvițe sârmoase și vârfuri despicate, este clar că are nevoie de o revitalizare urgentă.
Dacă părul este tern și moale, ăsta este un semn de oboseală și lipsă de tonus din cauza alimentaţiei dezechilibrate. Ai nevoie de odihnă. S-ar putea să fie vorba de efectele poluării. Părul trebuie îngrijit în întregime, chiar dacă unele şuviţe sunt mai degradate. Cele din urmă sunt deseori poroase şi absorb cu uşurinţă particule oxidante din atmosferă şi reziduurile de la coafat.
Soluţie: primul pas este folosirea unui şampon de bună calitate (din farmacie dacă ai cojițe, pe care le poți confunda ușor cu mătreața). Alege o formulă pe bază de uleiuri fine și în locul măștii folosește ulei, într-o cantitate mică, pe care să-l aplici oricând în timpul zilei, nu doar după spălare. Cheratina este un ingredient senzațional pentru părul subțire, pentru că această proteină intră în structura firului și îl fortifică. Şamponarea este capabilă să elimi-ne singură toxinele (factori poluanţi, calcar). De asemenea, fă o cură verde (o formulă bio), fără compuşi chimici. Masca din gălbenuș, ulei de măsline și de ricin este ideală pentru a reda părului suplețea în cel mai scurt timp. La început, se aplică de ouă ori pe săptămână, apoi doar o dată.
Parul gras este tipul de păr care dă cele mai mari bătăi de cap, dar există soluții și pentru el. Chiar dacă este gras și ai crede că e bine hidratat, firul se rupe ușor. Ba chiar uneori are o tendință accentuată de cădere. De vină sunt atât factorii poluanți, cât și şampoanele antiseboreice folosite frecvent. E adevărat că acestea dizolvă foarte bine sebumul, dar uscăciunea pe care o lasă în urmă determină glandele sebacee să secrete mai multă grăsime și astfel intri într-un cerc vicios.
Soluţie: este cazul să-ţi schimbi obice-iurile şi să folosești șamponul obișnuit de trei ori mai rar, alternându-l cu o formulă cu vitamine. Și șamponul uscat este o soluție rapidă la care poți apela, mai ales că dă volum părului. Este momentul ideal pentru această reechilibrare. Primăvara, verdele naturii are un efect pozitiv asupra stresului, reducându-l.
O mască din argilă aplicată pe scalp încetinește acumularea de sebum. Se prepară din pudră de argilă verde liofilizată (se găseşte la plafar sau la magazinele bio). Aplică masca o dată pe săptămână sau după fiecare şamponare dacă pielea capului este foarte grasă.
Parul uscat, aspru si lipsit de luciu. Te numeri printre fericitele care au scăpat cu pagube ușoare din această iarnă. Vârfurile tocite sunt problema ta și ele pot fi urmarea unor vopsiri prea agresive. Totuși, uscăciunea trebuie îndepărtată, pentru a da părului strălucire în mod natural.
Soluție: deși folosești șamponul adecvat, ai nevoie de o hidratare profundă, care ar putea fi asigurată de produse cu agenți puternici, precum uleiurile sau acidul hialuronic. Aceste ingrediente pătrund în celulele firului, refac din interior structura fibrei capilare și o fortifică. Părul este regenerat în profunzime și capătă suplețe și mai mult volum.
Laptele de cocos este un excelent hidratant, la fel ca mierea, iar dacă le combini, vei obține cea mai performantă mască pentru părul tău deshidratat. Diluează trei linguri cu miere în lapte de cocos până ce obții o pastă ușor de întins și aplic-o pe păr pentru 20 de minute. E dulce și face minuni pentru părul tău.
Leave a Comment