In zilele noastre femeile se vopsesc nu doar pentru a ascunde firele albe, ci și pentru a face o schimbare și a experimenta nuanțe noi, uneori mult diferite de cea naturală. Supus la schimbări radicale și frecvente, părul vopsit pierde din strălucire și devine mai uscat. Nuanțele de roșu și cele de șaten ori castaniu cu reflexe roșietice sunt cele mai vulnerabile în fața soarelui, însă și celelalte își pierd ușor luciul din pricina soarelui și a clorului din apa de la robinet.
Roșul pălește repede
Or fi roșcatele considerate senzuale, dar se întreține greu o astfel de culoare. Toate roșcatele împătimite se plâng că pigmentul aprins dispare rapid din podoaba capilară. Explicația este simplă: pigmentul roșu are o moleculă mai mare, ce nu poate fi menținută mult timp în interiorul firului. Cu puțină grijă și un ritual bine pus la punct, îi păstrezi intensitatea până la următoarea vopsire.
Iată câteva sfaturi la îndemână:
-Folosește doare șampon și balsam pentru părul vopsit. De fiecare dată când te vei spăla pe cap, culoarea se va pierde, dar aceste formule vor ține cuticulele mai mult închise și astfel culoarea se va pierde mai greu.
-Nu-ți spăla părul cel puțin 48 de ore după vopsire.
-Evită folosirea plăcii sau a instrumentelor de coafat calde, iar uscătorul setează-l la temperatură scăzută. Bigudiurile sunt cele mai bune pentru a da formă părului fără să-l determini să-și deschidă cuticulele.
-Aplică ulei de păr în fiecare zi, într-o cantitate mică –asta va ajuta cuticulele să rămână mai mult timp sigilate.
Blondul usucă parul.
Chiar dacă folosești produse profesionale ori mergi la coafor, agenții de decolorare usucă și sensibilizează cuticulele. Nici nu-i de mirare că, după o vară cu zile fierbinți, părul devine foarte uscat, pierzând din strălucire și culoare. Iată câteva sfaturi pentru a recăpăta aspectul mătăsos al părului blond.
-Blondele trebuie să se înarmeze cu un balsam leave-in pe care să-l aplice în fiecare zi, pentru protecție împotriva soarelui și vântului. Dacă părul este deja uscat, balsamul se aplică de 2-3 ori pe zi.
-Pe lângă spălarea părului, un șampon pe bază de proteine (cheratină) are rolul de a reconstrui și de a repara fibra capilară, așa că alege o variantă cu un astfel de ingredient.
-Imediat după spălare, aplică balsam obișnuit, apoi o mască hidratantă. Una n-o exclude pe cealaltă, ba chiar masca vine în completarea acțiunii balsamului.
-Folosește întotdeauna o loțiune protectoare termic înainte să-ți aranjezi părul cu placa sau ondulatorul.
Negrul pierde luciul
Mulți cred că, dacă ai părul negru, firul este mai sănătos, dar nu-i deloc așa. Când este negru natural, părul e mai uscat și fragil, despicându-se în special la vârfuri. Dacă alegi să-l vopsești negru, acest pigment este destul de puternic și în timp mătuiește părul.
Pentru a-i păstra luciul, uleiul este salvator. El hidratează părul, sigilează cuticula și previne despicarea și ruperea firelor. Aplică-l în cantități mici în fiecare zi sau folosește produse de îngrijire, șampon și balsam cu formule pe bază de ulei de argan.
Şatenul nu are strălucire
Este una dintre culorile naturale cel mai des întâlnite, fiind ternă și banală. Ca variantă de vopsea, poate fi extrem de șarmantă, cu irizații și unduiri sofisticate. Bogată în pigmenți, această culoare își pierde din strălucire și intensitate între vopsiri.
-Pentru un plus de culoare și mai multă strălucire, aplică pe câteva șuvițe cremă nuanțatoare fără amoniac, care nu va schimba în mod radical culoarea părului, ci va aduce reflexii calde, luminoase.
-Uleiurile naturale, precum cel de măsline, argan sau semințe de struguri, vor păstra hidratarea părului și, implicit, vor menține mai mult timp culoarea.
Leave a Comment