Dieta are un rol esential in mentinerea sanatatii si frumusetii. Se spune pe drept cuvant “spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti”. Câteva kilograme în minus, mai multă energie şi un chip îmbujorat de sănătate poţi obţine dacă urmezi o dietă bazată pe câteva alimente cheie. Care sunt ele, afli în continuare.
Peşte şi fructe de mare
Sunt printre cele mai indicate proteine, iar dacă vreme de o lună înlocuieşti orice fel de carne cu peşte la grătar, scoici sau alte fructe de mare, organismul tău are numai de câştigat. Peştele, proaspăt sau la conservă, conţine multe grăsimi bune omega 3 care, printre alte beneficii, îmbunătăţesc aspectul pielii, iar scoicile sunt cea mai bogată sursă de zinc, esenţial pentru refacerea colagenului.
Lămâi şi kiwi
Un pahar cu apă caldă în care ai stors o lămâie, băut la prima oră dimineaţa, este detoxifiant, revigorant şi-ţi împrospătează aspectul după numai câteva zile. Fructul de kiwi este foarte eficient împotriva constipaţiei, te ajută să scapi de toxinele din organism, iar odată cu ele, elimini impurităţile care dau tenului un aspect obosit şi îmbătrânit. Alte fructe cu efect de întinerire sunt ananasul, merele, fructele de pădure, grepfrutul.
Sfeclă-roşie
Roşul pătrunzător este dovada conţinutului mare de antioxidanţi care păstrează sănătoase celulele organismului, inclusiv ţesuturile pielii. Nu arunca frunzele sfeclei – adăugate în salate, au efect detoxifiant.
Cartofi-dulci şi morcovi
Sunt legume pline de betacaroten, transformat de corp în vitamina A, care-ţi face pielea catifelată, păstrându-i elasticitatea neatinsă. Cartofii-dulci conţin multe fibre, vitamina D, necesară în sezonul rece, dar şi potasiu, bun pentru inimă. Sunt gustoşi preparaţi la cuptor, iar morcovii pot fi consumaţi fierţi sau cruzi, în salate ori sub formă de suc. Dovleacul are proprietăţi asemănătoare.
Legume verzi
Fasolea verde conţine vitamine antioxidante precum A şi C, protejând organismul de efectele poluării şi păstrând aspectul strălucitor al pielii. Foarte sănătoase sunt şi legumele crucifere, precum varza sau broccoli.
Lactate
Iaurtul, chefirul şi sana conţin probiotice care întăresc imunitatea. În plus, îţi asigură necesarul zilnic de calciu. Le poţi îmbogăţi gustul cu ajutorul seminţelor de floarea-soarelui, in, sau cânepă. Lactatele să aibă un conţinut cât mai mic de grăsime.
Vin roşu
Un pahar cu vin roşu de 3-4 ori pe săptămână face cât o vizită la cosmetică, pentru că îmbunătăţeşte nu doar starea de spirit, ci şi aspectul exterior. Totodată, protejează inima şi creierul de îmbătrânire.
În loc de zahăr
Foloseşte melasă, unul dintre cei mai sănătoşi îndulcitori, o bună sursă de fier, vitamine, calciu şi magneziu. Extractul natural de stevia şi siropul de agave sunt alte două variante bune. Singurul desert permis este ciocolata neagră cu peste 70% cacao – trei pătrăţele pe zi, de poftă.
Leave a Comment