Anii trec în grabă şi isi arata efectele. E adevărat că nu pot fi ţinuţi în loc, dar cu unele tratamente cosmetice si produsele cu ingrediente speciale pot intarzia acţiunea timpului.

bottegaverde.ro

Dacă la 20 de ani tenul arată perfect deşi nu-i faci mare lucru, după 30 de ani simţi pe propria piele că tratamentele şi cremele devin extrem de importante. Pe lângă respectarea ritualului de îngrijire, alegerea ingredientelor potrivite fiecărei vârste este una dintre cele mai potrivite soluţii ca tenul tău să-şi ascundă bine vârsta.

La 25 de ani pune accentul pe hidratare

O cremă hidratantă este tot ce are tenul tău nevoie. Dacă ești adepta prevenției și vrei să combați ridurile înainte să-și facă simțită prezența, ingredientul pe care trebuie să-l ai în vedere este acidul hialuronic. Este o substanță proprie organismului, ideală în hidratare. Dar, când ea începe să scadă, pielea își pierde din suplețe. Se întâmplă ca primele riduri să apară și înainte de 30 de ani. Mulți susțin că produsele antirid trebuie folosite după o anumită vârstă, însă dermatologii ne recomandă să le folosim atunci când avem nevoie de ele, adică imediat ce apar primele riduri.

Evită fardurile închise, care aspresc trăsăturile sau machiajul prea încărcat. În schimb, poți să te bucuri de culoare, poți da frâu liber creativităţii să inventeze machiaje vesele, adecvate stării tale de spirit. Pentru buze, culorile puternice aduc chipului un farmec aparte.

Demachiază-te cu simț de răspundere în fiecare zi. Chiar dacă acum pielea arată superb, peste zece ani vei avea dovada că efortul tău nu a fost în zadar.

Primele riduri apar de cele mai multe ori în jurul ochilor, dar le poți ține mult timp la distanță aplicând zilnic o cremă de ochi pe această zonă sensibilă.

La 35 de ani combate primele riduri

Cel mai bun tratament este prevenţia. O cremă hidratantă antirid este cheia pentru un ten fin în continuare. Exfolierea este un bun instrument în reducerea dimensiunilor ridurilor, un tratament de la care nu trebuie să te abaţi în nicio săptămână. Însă ingredientul-cheie este coenzima Q10. Și ea este o substanță ce se găsește în mod natural în organism și care are câteva roluri deosebit de importante. Produce energie în interiorul celulelor, stimulând astfel regenerarea rapidă a acestora, participă la secreția de colagen și este un puternic antioxidant, care neutralizează factorii de mediu ce duc la îmbătrânirea prematură. Odată cu vârsta, nivelul acestei coenzime scade. Stresul și anumite tratamente medicamentoase contribuie și ele la acest nivel scăzut.

Foloseşte anticearcăn, dar cu moderaţie; pentru uşurinţa aplicării, amestecă-l cu puţin fond de ten sau cremă hidratantă. Chiar dacă fardul are pensulă sau spatulă, aplică-l cu degetul; astfel, surplusul va fi uşor de îndepărtat. Pune-ţi în valoare obrajii cu un fard uşor bronzant. Pentru buze foloseşte un ruj în culori calde.

Alege ingredientele-cheie care aduc beneficii tenului: antioxidanţi, acid hialuronic şi colagen.

Ia suplimente cu vitaminele C şi E, cu rol în stimularea producerii colagenului şi elastinei în mod natural.

Dupa 45 de ani scoate armele grele

Deşi înnoirea celulară şi producţia de colagen au încetinit semnificativ în această perioadă, exfolierea regulată şi hidratarea antirid rămân tratamentele de bază, la care se adaugă noi ingrediente importante pentru piele, precum creatina, care ajută la creşterea fermităţii pielii, regenerare celulară, reducerea ridurilor și a hiperpigmentării.

Pentru buze alege doar culori deschise şi lucioase.

Nu uita de hidratare. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai uscată din pricina reducerii de  sebum. Este foarte bună o cremă cu uleiuri fine, care să păstreze tenul moale şi suplu. Alege o cremă care să conţină protecție solară, pentru că tenul este mai predispus la pătare şi ridare din pricina razelor UV.

Aplică o cremă sau un gel de ochi în fiecare seară care să ajute la refacerea pielii în timp ce dormi.

Bea apă multă pentru a elimina uşor toxinele din organism.

answear.ro
Share: