Uleiurile aromatice, au efecte uimitoare asupra sanatatii si prin consecinta asupra frumusetii organismului omenesc. Indicam mai jos cateva din cele mai importante uleiuri aromatice si efectele lor asupra functionarii organismului.

bottegaverde.ro

Uleiul de canepa.

Este un adevarat balsam pentru piele. Uleiul de cânepă ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni ale pielii cum ar fi acneea, eczeme din cauze diverse şi psoriazis. Utilizarea uleiului de cânepă înmoaie pielea şi repară pielea uscată. Uleiul, atunci când este aplicat pe păr şi piele, repară epiderma şi stimulează creşterea părului.

Bun hidratant. Proprietăţile antioxidante ale uleiului de cânepă au fost dovedite, iar conţinutul ridicat de aminoacizi şi vitamina E, dar şi de acizi graşi, menţin pielea hidratata fără a bloca porii. În plus uleiul de cânepă conţine potasiu şi calciu, minerale esenţiale pentru piele.

Ecran solar natural. Uleiul de cânepă funcţionează ca un ecran de protecţie solară natural şi este foarte eficient în recupearea după expunerea la soare.

Uleiul de busuioc.

Cateva picaturi de ulei de busuioc amestecat cu ulei de menta si cimbru sunt un tratamenrt mai rapid decat antibioticele in tratarea cistitei si ajuta la buna functionare a glandelor suprarenale si a tiroidei. Are un puternic efect antispastic, calitate care il recomanda in tratarea unor afectiuni precum spasmofilie, tuse convulsiva, spasme intestinale sau gastrice Este indicat in stari de oboseala, astenie si chiar probleme mentale. Cateva picaturi de ulei de busuioc adaugate in apa de baie trateaza migrenele, insomnia si calmeaza sistemul nervos.

Uleiul de cimbru.

Face parte din categoria uleiurilor volatile cu efecte antiseptice remarcabile. Cateva picaturi pe zi te feresc de raceli si de epidemiile de gripa. Protejeaza tractul gastrointestial si regleaza pofta de mancare. Revigorant fizic si psihic, este folositor celor afectati de oboseala cronica, depresie, melancolie. Se poate folosi atat intern cand se iau pe stomacul gol doua picaturi de ulei de cimbru, de trei ori pe zi, pe un cub de zahar sau in ceai.(niciodata nu luati uleiuri nediluate – pot provoca iritatii ale mucoaselor) Te vindeca de paraziti intestinali.

In uz extern se foloseste pentru bai si masaj.

Uleiul de ghimbir.

Uleiul de ghimbir este afrodiziac, stimulent si tonic general si te scapa de raul de masina. Nu trebuie decat sa pui cateva picaturi pe o batista si sa o mirosi. De asemenea trateaza reumatismul si artrita si atenueaza simptomele de gripa si raceala

In uz intern se iau 1-3 picaturi de trei ori pe zi.

In uz extern se fac bai si masaj care sunt eficiente pentru persoanele cu circulatie deficitara. Poti sa prepari acasa uleiul pentru masaj: stoarce o radacina de ghimbir si sucul obtinut amesteca-l intr-o sticluta cu o cantitate similara de ulei de susan.

Uleiul de brad.

Ajuta in tratarea nevralgiilor, reumatismului, durerilor musculare, sinuzitei. Revigoreaza sistemul nervos si este recomandat in caz de pneumonie sau gripa, deoarece are actiune antiseptica asupra sistemului respirator, fiind un bun expectorant.

Nu este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni precum astmul bronsic sau tusea convulsiva.

In uz intern se iau cate trei picaturi dimineata, la pranz si seara, dupa mese. Trebuie diluat cu ceai sau apa, iar cura nu trebuie sa depaseasca trei saptamani.

In uz extern poate sa fie folosit pentru inhalatii, frictionari sau masaj.

ATENTIE! Uleiurile esentiale nu se aplica direct pe piele, ci diluate (5-10 picaturi) in uleiul special pentru masaj.

Uleiul de fenicul.

Este eficient impotriva sindromului de colon iritabil, daca este combinat cu uleiul esential de menta. Rezolva problemele gastrointestinale si balonarea, are actiune expectoranta, fiind indicat in afectiunile respiratorii. Este antiinflamator si diuretic, curata caile urinare si este eficient in curele de slabire, deoarece are efecte detoxifiante.

Uleiul de coriandru.

Tine bacteriile la distanta, inclusiv E.coli, cele care provoaca majoritatea infectiilor urinare. In plus, este de ajutor in tratamentul contra racelii si gripei. Trateaza indigestiile si stimuleaza pofta de mancare, fiind indicat pentru tratarea anorexiei. Combate starile de iritabilitate si stresul stimuleaza linistea interioara, avand efect calmant, usor analgezic.

answear.ro
Share: