Rujul este un obiect important pentru orice femeie. Unele femei aplică acest accesoriu pentru a fi mai feminine ,altele pentru a-şi pune în evidenţă buzele sau pentru a-i seduce pe bărbaţi. Rujul exprimă starea pe care o ai, de aceea este foarte importanta alegerea lui.

bottegaverde.ro

La alegerea culorii nu te baza pe nuanţele din reviste. Încearcă-l direct pe buzele tale, sau pe încheietura interioara a mâinii, culoarea pielii fiind asemănătoare cu cea a feţei.

Un ruj bun are un pigment rezistent. Pe suprafaţa unde l-ai aplicat treci cu dosul palmei de doua-trei ori pentru a testa durata culorii. Un produs de calitate arată bine şi pe faţa nemachiată. Un lipstick ce conţine multă apă nu va dura pe buze timp îndelungat.

Buzele trebuie şi ele îngrijite în permanenţă cu balsam. Săptămânal putem încerca şi o exfoliere usoară a buzelor cu miere, după care clătim cu apă călduţă. Înainte de a ne colora buzele e bine să aplicam balsam în strat subţire, pentru un rezultat spectaculos.

Conturul buzelor trebuie sa fie în nuanţă mai deschisă decât cea a rujului, însă şi un creion de contur neutru este recomandat. Pentru a evita aspectul neplăcut atunci când se duce rujul, umplem buzele cu acelaşi creion, de la marginea trasată spre interior.

Pentru mai multa precizie, aplicarea rujului e de preferat să o facem cu o pensulă şi la final putem adauga un strop de gloss pentru mai multă strălucire.

Inca cateva sfaturi pentru buzele tale:

.Nu e nevoie să apelezi la injecţii cu botox sau la intervenţii chirurgicale pentru a avea buze seducătoare. Trebuie doar să ştii cum să le pui în valoare.

  • Exfoliere blândă cu zahăr brun sau cu mălai

Întâi de toate, realizează o abraziune fină la nivelul buzelor cu ajutorul unui exfoliant natural. De pildă, zahărul brun sau mălaiul ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, favorizând regenerarea lor. Pentru exfoliere, ai nevoie de o linguriţă de zahăr sau de mălai. Pentru a le omogeniza, amestecă-le cu un pic de apă. Înainte de aplicarea exfoliantului, e indicat să-ţi uzi buzele. Abraziunea trebuie realizată cu blândeţe. La final, te speli cu apă calduţă.

  • Hidratare intensă cu balsam pe bază de uleiuri naturale

După ce ţi-ai exfoliat buzele, urmează procesul de hidratare. E foarte important ca acesta să fie făcut cu ajutorul uleiurilor naturale de jojoba, argan, cocos sau shea. Aşa că optează pentru balsamuri care să conţină aceste preparate. Uleiruile mai sus amintite regenerează şi redau elasticitatea ţesutului. În plus, graţie vitaminelor şi mineralelor din aceste uleiuri, buzele devin hidratate şi cu volum. Striaiţiile şi uscăciunea buzelor dispar, devenind mai moi şi mai frumoase ca niciodată.

  • Optează pentru rujuri fluide, cu efect hidratant

Acum că buzele sunt gata să fie înfrumuseţate aşa cum se cuvine, alege-ţi un creion pentru contur şi un ruj dintr-o textură fluidă, cu efect hidratant, rezistent la transfer. Pentru mai mult volum, trasează pe vârful buzelor tuşe de culoare mai deschise decât creionul apropiat ca nuanţă de ruj. În cazul în care nu eşti mulţumită de rezultat, mai poţi aplica peste straturile de contur şi ruj un gloss transparent.

answear.ro
Share: