Vara cu zilele ei toride, ridica unele problem in domeniul cosmeticii. Datorita temperaturilor ridicate multe dintre farduri se “topesc” repede iar in plus fata mai si transpire. Chiar dacă nu te machiezi, pe timpul verii, transpirația feței se vede și te pune într-o postură jenantă.

bottegaverde.ro

Senzația enervantă este că șiroaiele curg mai tare cu cât ștergi mai bine și nu există un roll-on pe care să-l răsucești pe față, fiindcă știi că tenul se va irita. Există însă soluții mai blânde. Sunt eficiente dacă le pui în practică pe acelea care ți se potrivesc. Dintre aceste solutii, iata cateva:

Aplică remedii verzi

Aloe vera este o plantă folosită de mii de ani in tratarea rănilor și arsurilor. Când sucul ei este aplicat pe ten, chiar și pe termen scurt, are un efect puternic de răcorire, la fix în sezonul călduros. Folosește-l pentru a ține transpirația în frâu pentru cel puțin 2-3 ore. Hamamelis, o altă plantă cu rol astringent, face minuni în problema transpirației. O găsești în numeroase loțiuni de față. Datorită taninurilor din compoziție, netezește tenul gras și inhibă inflamațiile, reduce aspectul porilor măriți, acționând precum un antiperspirant.

Spală cum trebuie

Dacă speli fața încontinuu, îi faci și mai rău, mai ales în condițiile în care pH-ul apei de la bloc nu e optim pentru pielea fină a tenului. Pentru a minimaliza impactul transpirației, folosește un gel special pentru această zonă, care să aibă pH-ul neutru.

Foloseste servețele faciale

Șervețelele faciale sunt create special pentru problema ta, acționând ca un astringent și menținând fața uscată timp îndelungat. Sunt ușor de utilizat și, pe lângă efectul de calmare și revigorare, acestea curăță eficient, adăugând un plus de hidratare. Fiind îmbunătățite cu vitaminele pielii (A și E), ele oferă tenului un aspect sănătos și luminos.

Bea apă

Ai auzit sfatul acesta de nenumărate ori. Dar nu îl pui în aplicare ca la carte, dovadă că încă îți transpiră fața. Bea deci multă apă. Lichidul vital diluează fluidele din corp, curăță tot „sistemul“ pe dinăuntru și efectul se vede la suprafața pielii. Tot apa ameliorează circulația, un alt factor care face fața să asude. Nu în ultimul rând, apa reglează metabolismul, iar asta contribuie la menținerea greutății. Iar kilogramele în plus sunt un alt motiv pentru care transpiri în exces.

Identifică vinovatul

Dacă nu e de vină doar căldura și transpiri chiar și când nu-i caniculă, s-ar putea să fie de vină stilul tău de viață. Sunt anumite alimente care provoacă transpirația și, în acest caz, ar trebui să le eviți. În top se află alimentele picante, cofeina și alcoolul. Băuturile fierbinți, de asemenea, te fac să nădușești, mai ales pe vreme toridă.

answear.ro
Share: