
Folosirea parfumurilor in functie de temperatura de afara este o adevarata arta. Parfumurile se comporta in mod diferit la diferite temperaturi. Evident ca mai conteaza si alti factori din atmosfera cum ar fi umiditatea sau altitudinea, dar efectul cel mai important il are temperatura.
Aşa cum ne schimbăm hai-nele în anotimpul friguros, la fel trebuie să procedăm cu ritualul de îngrijire, dar şi cu parfumurile. Dacă parfumurile uşoare, cu arome fine persistă mult timp când e cald, pe frig n-au nici o şansă. Şi, pentru că aromele se diluează în aerul rece al iernii, nu evita să aplici mai multe picături de parfum în diverse zone ale corpului. Parfumează încheieturile mâinilor, gâtul, ceafa, spatele genunchilor şi ombilicul. Trebuie alese parfumurile bogate, mai concentrate, cu răşini şi condimente îndulcite de accente florale sau citrice. Condimentele, ambra, notele gurmande de vanilie, praline, caramel şi ciocolată incită simţurile şi intensifică circulaţia, învăluindu-ne într-o senzaţie de căldură şi plăcere. Dar este important ca şi notele de bază să fie mai grele şi să conţină condimente exotice – ambră, santal –, care să stârnească senzualitatea şi să aducă puţină bună dispoziţie în zilele mohorâte.
Parfumuri florale de iarna
În general, parfumurile florale nu sunt indicate pentru iarnă, dar există şi astfel de arome care fac faţă gerului şi se contopesc ademenitor cu notele lemnoase, aducând feminitate şi fineţe aromei care este în acelaşi timp puternică. Orhideea neagră, floarea de cireş, irisul sau tradafirul pot completa armonios ingredientele unui parfum în acest sezon.
Parfumuri lemnoase
Parfumurile orientale sunt cele mai potrivite pentru această vreme. Aromele de chihlimbar, pin, brad, lemn de santal în combinaţie cu mirosuri picante sau incitante, precum moscul şi ambra, dar rafinate de câteva note florale sau fructate funcţionează ca mici arme ale seducţiei, cu efect rapid.
Parfumuri fructate de iarnă
Cele mai multe parfumuri citrice sunt prea uşoare pentru iarnă, acestea fiind o alegere bună primăvara şi vara. Cu toate acestea, portocalele sau grepfrutul, în combinaţie cu note de scorţişoară sau lemn de santal, pot deveni arome potrivite şi când este frig. Aromele de fructele de pădure sau de mere coapte sunt alte ingrediente fructate ce se potrivesc de minune acum.
Parfumuri condimentate
Unele dintre cele mai folosite condimente în parfumurile de iarnă sunt scorţişoara, anasonul, cuişoarele, piperul şi vanilia – toate acestea amintesc de preparatele de sărbători şi aduc o notă gurmandă şi apetisantă. Aceste parfumuri plăcute au un miros profund şi durează mult timp.
Leave a Comment