Un aspect tânăr al pielii nu este menținut doar de faptul că o încarci cu tot felul de creme. Sigur, cremele anti-rid sunt eficiente deoarece conțin acid hialuronic sau substanțe asemănătoare care ajută pielea să se regenereze. În saloanele de specialitate vei găsi tot felul de tratamente și te vei putea bucura de ședințe de peeling, dar din păcate acestea îți vor îmbunătăți doar aspectul pielii de pe față. Plus că nu sunt soluții de durată.

bottegaverde.ro

Cea mai bună metodă pentru a-ți face pielea să radieze de sănătate și tinerețe este să mănânci sănătos. Este soluția cea mai bună, dar și cea care îți va da rezultate de durată. Sunt unele alimente care vor îmbunătăți abilitatea organismului de a produce colagen, o substanță care se regăsește în corpul uman în proporție de 25-35%, cea mai mare parte în piele. Aceasta este responsabilă de elasticitatea pielii.

Nu dieta este cheia. Dacă vrei să ții dietă crezând că îți vei întineri pielea, te înșeli amarnic. Singurul aspect care îl vei îmbunătăți este forma corpului, dar nimic mai mult. Întinerirea pielii se bazează fix pe opusul dietei, trebuie să mănânci anumite alimente care conțin colagen, nu să renunți la ele.

Începe ziua cu un pahar de apă călduță cu lămâie. Poți să adaugi puțină miere sau piper cayenne. Poate ai mai auzit de practica asta. Este un obicei benefic pentru că lămâia conține foarte multă vitamina C, iar aceasta din urmă este un puternic antioxidant pentru piele, cât și pentru restul corpului. Plus că încurajează producția naturală de colagen. Este foarte important să bei apa cu lămâie înainte de toate, cafea sau micul-dejun.

Fă-ți un mic-dejun bogat. Nu te teme că te vei lua în greutate. Ba chiar din contră, un mic-dejun bogat îți va da foarte multă energie pentru ziua ce urmează. Consumă multe iaurturi cu fructe de pădure sau avocado. Dacă vrei mai multă proteină, poți să îți faci și o omletă.

Dacă într-adevăr vrei să arăți mai tânără trebuie să fii vegetariană. Carnea preparată conține foarte multe grăsimi saturate, ceea ce poate duce la un ten cu probleme. Acestea, la rândul lor, lasă cicatrici, ceea ce în timp face ca pielea să își piardă abilitățile de regenerare. Prin urmare, piele își va pierde elasticitatea, ceea ce e la un pas de apariția ridurilor. Consumul de carne produce un efect domino care se sfârșește cu multe riduri, nu doar pe față, dar și pe restul corpului pielea va deveni ”lăsată”.

Nu trebuie să sari peste prânz, poți chiar să iei și mici gustărele între mese, dar masa de seară trebuie să fie colorată. În ce sens? Nu mă refer la coloranți alimentari, ci la mâncare proaspătă. Salate, legume nu foarte gătite precum asparagusul, cartoful dulce sau morcovul, vor avea un efect extraordinar asupra pielii tale. Cu cât e mai colorată, cu atât mai bine. Înseamnă că e fresh.

Dacă vei urma aceste sfaturi, vei vedea rezultate în câțiva ani. Nu te gândi că rezultatele se vor vedea în câteva luni. Rețeta tinereții e un proces de durată. Abia când toate prietenele tale vor arăta vârsta care o au iar tu vei arăta cu 10 ani mai tânără, abia atunci vei ști că sfaturile de mai sus au dat roade cu adevărat.

answear.ro
Share: