Cercetatorii au constatat ca vegetarienii traiesc mai mult si au o stare de sanatate mai buna decat cei care mananca si carne. Cercetatorii au comparat rata de mortalitate a unui grup masiv de vegetarieni cu un grup similar de persoane care consuma carne, pe o perioada de sase ani.

bottegaverde.ro

Pe durata studiului s-au inregistrat cu 12% mai putine decese in randul vegetarienilor. Acestia au prezentat, de asemenea, un risc de moarte prematura cu 19% mai redus decat in cazul persoanelor care consumau carne. Evitarea consumului de carne ar fi benefica si pentru sanatate, vegetarienii care au participat la studiu fiind mai zvelti si mai putin afectati de boli precum diabetul sau insuficienta renala. In schimb, rata de cancer este egala in randul celor doua grupuri studiate.

Vegetarienii nu se imbolnavesc de inima

Vegetarienii prezinta un risc cu 32% mai mic sa dezvolte boli cardiovasculare fata de cei care consuma carne si peste.

Diferenta provine probabil din efectele colesterolului si ale tensiunii arteriale mai ridicate in general la nevegetarieni, ca urmare a alimentelor consumate.

La realizarea stiudiului cercetatorii au luat in considerare mai multi factori la calcularea riscului: varsta, daca oamenii fumau, cantitatea de alcool consumata, activitatea fizica, nivelul de instruire si mediul socio-economic.

Dieta vegetariana este mai mult decat o simpla eliminare a alimentelor de origine animala din alimentatie. Dieta vegetariana este o dieta care nu trebuie sa aduca dezechilibre nutritionale organismului si care trebuie sa te mentina in forma maxima.

Iata care sunt principiile de baza ale dietei vegetariene.

Sunt o multime de variante ale dietei vegetariene. Cea mai stricta elimina total din alimentatie orice fel de produs animal, inclusiv ouale. O dieta mai usoara este cea in care sunt permise ouale si lactatele. Fiecare varianta este un stil de viata in sine si presupune un regim alimentar care sa compenseze nutrientii necesari organismului, printr-o dieta specifica.

Cea mai sanatoasa dieta vegetariana este bazata pe multe legume si fructe proaspete, nuci si seminte. Adauga pe lista surse sanatoase de proteine, tofu, ciuperci sau fasole si elimina alimentele de tip fast-food (cartofi prajiti de exemplu) si pe cele „de post”, care se doresc un substitut pentru carne.

Contraindicatiile dietelor

Proteine. Contrar credintei populare, nu este foarte greu pentru vegetarieni sa aiba suficiente proteine in alimentatie. Ca si sursa de proteine, 30 de grame de carne si un sfert de cana de fasole gatita sunt aproximativ echivalente. Soia si quinoa sunt surse de proteine complete. Pentru a intalni gustul savuros al carnii, apeleaza la ciuperci.

Dieta zodiei tale

Aportul de nutrienti. Vegetarienii, mai ales cei mai stricti, trebuie sa aiba grija sa includa in alimentatie suficienti acizi grasi omega 3, fier, zinc, calciu si vitamine D si B12. Solutia o reprezinta cerealele pentru micul dejun imbogatite cu vitaminele D si B 12. Zincul poate fi gasit in produsele din soia, legume, seminte, branza si nuci. Fierul poate fi asimilat din cerealele fortificate, fasole, tofu si spanac.

answear.ro
Share: