Cu toate avem pantofi pe care-i purtăm rar sau niciodată. De-a lungul vremii am tot cumparat pantofi din diferite motive si am ajuns la o colectie impresionanta. Atunci ne dam seama ca o mare parte din ei nu-i mai purtam deloc sau ii purtam foarte rar. Inseamna ca nu este nevoie sa avem o colectie de pantofi foarte numeroasa. Aratam mai jos motivele pentru care nu ai nevoie de atât de mulţi pantofi.

bottegaverde.ro

1. Nu îi porţi

Unul dintre motivele pentru care nu ai nevoie de atâţia pantofi este că nu îi porţi. Nu avem nevoie de atâtea perechi. Dacă trăieşti într-o zonă rece nu ai nevoie de 12 perechi de sandale. Cumpără pantofi pe care eşti sigură că îi vei purta.

2. Acelaşi stil

Se intampla de multe ori sa vezi o pereche superbă de pantofi cu toc şi te laşi vrăjită de ei, ca atunci când ajungi acasă să-ţi aminteşti că ai deja câteva perechi similare. Nu prea are rost să-ţi cumperi aceeaşi pereche de pantofi pe care deja o ai.

3. Mărimea

Ai cumpărat vreodată pantofi pentru că îi iubeai, chiar dacă mărimea lor nu era cea mai potrivita? Asta este problema  – cumpărăm ceva pentru că este un chilipir, chiar dacă nu ne putem folosi de acel ceva. Din moment ce nu poţi schimba mărimea pantofilor, nu îi vei purta pentru că nu te simţi confortabil în ei.

4. Ocupă spaţiu

Pantofii ocupă destul de mult spaţiu de depozitare. Nu îi poţi împături şi băga în pungi! Există soluţii de depozitare pentru încălţăminte, dar de ce să ocupi spaţiu preţios cu ceva ce nu foloseşti? Mai elimină din pantofii colecţiei tale, şi vei putea folosi acel spaţiu într-un mod mai inteligent.

5. Vei avea mai mulţi bani de cheltuit pentru alte lucruri.

Pantofii nu sunt ieftini, şi dacă ţi-ai format obiceiul de a-ţi cumpăra pantofi vei cheltui mult din banii tăi câştigaţi cu greu.  Încetează să-ţi mai cumperi atât de mulţi pantofi. Chiar dacă îţi vei cumpăra doar o pereche pe lună, cu timpul tot se vor aduna sume mari cheltuite pe acestea.

Înainte de a-ţi cumpăra pantofi, întreabă-te dacă ai nevoie de ei, dacă îi vei purta, şi dacă ţi-i permiţi.

6. O calitate mai bună

De multe ori este mai bine să cumperi o pereche scumpă, dar de calitate, mai degrabă decât să cumperi câteva perechi mai ieftine. Cele mai scumpe vor rezista mai mult, iar o încălţăminte mai scumpă va fi mai confortabilă.

7. Fă economie

În concluzie, pantofii buni sunt scumpi, pantofii ieftini sunt o risipă de bani. Dacă vei evita, deci, să-ţi cumperi multe perechi de pantofi, vei economisi bani.

answear.ro
Share: