Femeile care se imbraca in tinute de culoare rosie sunt mai atragatoare decat cele care poata haine de alte culori. Dovada ca femeile care poarta rosu sunt mai atragatoare a venit in urma unui sondaj realizat in Marea Britanie care a inclus peste o mie de femei si peste o mie de barbati, toti fiind implicati intr-o relatie la momentul chestionarii lor.

bottegaverde.ro

Cand au fost intrebati ce culoare le-a facut cea mai puternica impresie la prima intalnire si ce anume purta partenera lor actuala la intalnirea respectiva, 27% dintre barbati au raspuns ca au fost cel mai mult impresionati de o tinuta de culoare rosie.

Conform sondajului, culoarea cea mai indicata pentru a atrage un barbat la prima intalnire este rosul aprins, iar culorile care trebuie evitate in asemenea situatii sunt galben si maro.

Pe de alta parte, femeile se simt mai atrase de barbatii care poarta haine in nuante de cenusiu, in timp ce rozul si galbenul nu le fac deloc o impresie buna.

In topul culorilor care fac cea mai buna impresie la prima intalnite, dar nu numai, dupa rosu sunt: albastrul intens, verdele tare si rozul. Barbatilor le plac si tinutele albe, dar si cele cu modele florale.

Culmea este ca si femeile considera ca barbatii imbracati in rosu sunt considerati mai atractivi si mai dezirabili din punct de vedere sexual. Culoarea ii face pe barbati sa para mai puternici si mult mai senzuali.

In afara de imbracaminte, rujul rosu este de asemenea pe primul loc in preferintele femeilor. Acesta a aparut mai intai sub forma de praf de pietre pretioase sfaramate. Secolul XX a adus cu el batonul de ruj, cel clasic. Uneori, femeile care opteaza pentru colorarea aprinsa a buzelor, se pot confrunta cu mici neplaceri, si anume transferarea rujului pe dinti. Casele de produse cosmetice s-au ocupat si de acest aspect, si au inventat rujul “netransferabil”. Avantajul este ca nu se mai lipeste de dinti, insa daca buzele nu sunt hidratate la anumite intervale de timp cu ajutorul unui luciu sau strugurel, acestea devin scortoase si culoarea rosie incepe sa se adune in pliurile uscate ale buzelor. Rujul rosu transmite feminitate, siguranta, sex-appeal si indiferent de timpuri va fi mereu la moda.

Atunci cand folosesc ruj rosu, majoritatea femeilor prefera o culoare cat mai deschisa a tenului, evitand bronzul de orice fel. Peste 80% dintre femeile cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani folosesc rujul.

answear.ro
Share: