Persoanele care se confrunta cu grasimea abdominala au atat o problema estetica, care influenteaza negativ tinuta, cat si o foarte periculoasa problema de  sanatate, deoarece este foarte probabil ca intreg organismul sa aiba un plus de grasime, ceea ce,asa cum este cunoscut,  este un factor agravant pentru suferintele cardiovasculare si una din cauzele care duc la declansarea diabetului.

bottegaverde.ro

De aceea trebuie luate masuri drastice impotriva acestei grasimi. Sunt doua grupe mari de actiune: alimentatie sanatoasa, si  activitatea fizica

Alimentatia sanatoasa

Exista cateva alimente care trebuie incluse constant in meniurile tale zilnice,si care te ajuta sa scapi de grasimea abdominala. Acestea sunt:

– migdalele si nucile

– fasolea uscata

– spanacul, fasolea verde, broccoli, varza si salata

– lactatele degresate, lapte, iaurt, branza de vaci

– ovazul integral

– ouale fierte

– carnea de curcan

– pestele gras

– uleiul de masline

– paine integrala

– zmeura, capsunile si merele.

Pe langa folosirea acestora, este important si felul in care combinam alimentele. Carnea si pestele trebuie sa alterneze, dar legumele si fructele, precum si lactatele si cerealele trebuie incluse in planul alimentar zilnic, la fiecare masa. Aportul caloric total zilnic nu trebuie sa depaseasca 1800 de calorii, repartizate in cel putin cinci mese pe zi, dintre care trei trebuie sa fie ceva mai consitente.

Alte lucruri legate de alimentatie care va ajuta la eliminarea grasimii abdominale:

Nu manca niciodata in picioare, si niciodata pe fuga. O masa trebuie sa dureze cel putin 15 minute in cazul gustarilor si 30 de minute, mesele principale. Limiteaza consumul de alcool rafinat si de sare. Nu manca mai mult de doua lingurite de zahar rafinat pe zi.

Exercitiile fizice

Au de asemenea un rol foarte important in eliminarea grasimii abdominale.

Exercitiile pentru abdomen trebuie facute de cel putin de trei ori pe saptamana, dar nu mai mult de 20 de minute. Exercitiile trebuie sa urmareasca tonifierea diafragmei si a musculaturii peretelui abdominal. In afara de exercitiile specifice pentru musculature abdominala, de mare ajutor este si  mentinerea mereu in tensiune a musculaturii abdominala, chiar si atunci cand stai pe scaun sau esti la volan. Mentinerea in tensiune a musculaturii abdominale este un exercitiu de tonifiere, care te ajuta sa arzi cu 15% mai multe calorii.

Dieta pentru un abdomen plat

Un truc: o foarte buna hidratare generala a organismului in fiecare zi este o solutie eficienta care te ajuta sa scapi de grasimea abdominala. Hidratare buna inseamna un pahar mic de apa plata, in fiecare ora, si un volum de 2 litri de lichid pe zi (sunt incluse laptele si supa, dar si apa din fructe si legume).

Daca vei respecta toate aceste sfaturi grasimea abdominala scade treptat. Primele semne apar in circa 10 zile dupa inceperea dietei.

answear.ro
Share: