Studii recente ale dermatologilor au aratat ca tenul gras este mai stabil, si se rideaza mai greu, astfel ca se poate spune ca femeile cu ten gras sunt avantajate .Tenul gras este mereu strălucitor  din pricina sebumului secretat în exces. Grăsimea ajută pielea să-și mențină sănătatea și hidratarea.

bottegaverde.ro

Tenul gras se ridează mai greu datorită excesului de grăsime, însă este neplăcut să-ți lucească fața ca și când ai fi aplicat pe ea ulei cu pensula. În plus, el poate duce la acnee. Dermatologii sunt de părere că putem intretine destul de usor tenul gras curățându-l de două ori pe zi, dimineața și seara.

Curățarea tenului

Pare un ten puternic și rezistent, dar în realitate e destul de sensibil. Cele care au un astfel de ten tind să-l curețe excesiv pentru a îndepărta grăsimea, dar aceasta este una dintre greșelile frecvente. Folosind săpunuri dure, pielea tinde să producă suplimentar sebum, pentru a compensa uscăciunea. Curățarea trebuie să fie delicată, cu demachiante adaptate acestui tip de piele.

Apă potrivită

După spălare cu apă călduță (cea fierbinte nu este indicate deoarece sporește producția de sebum), șterge tenul prin tamponare (frecarea poate stimula, la rândul ei, glandele sebacee). Apa tonică este foarte bună, dar, dacă nu este astringentă, are tendința de a irita pielea, ceea ce duce la și mai mult sebum.

Hârtie absorbantă

E bine să ai în geantă șervețele absorbate, speciale pentru tenul gras, care rețin grăsimea precum sugativa. Dar nu freca pielea, ci pur și simplu presează câteva secunde hârtia asupra zonelor grase.

Tratament cu argilă

Argila reduce secreția de sebum și curăță porii. Poți amesteca argila cu apă, albuș sau suc proaspăt de citrice. Aceste măști sunt ideale ca tratament înaintea unui eveniment important, pentru menține tenul mat multe ore.

Tenul gras are nevoie de hidratare la fel de mult precum unul uscat. Deshidratarea apare atat datorita factorilor externi dar și din interior. Bea mai multă apă chiar dacă nu ți-e sete și alege creme de zi puternic hidratante, care sporesc acumularea apei în țesuturi. Factorul de protecție este foarte important. Deși nu simți căldura razelor ultraviolete, ele sporesc deshidratarea.

Uleiuri

Uleiul este tratamentul de urgență pentru tenul tău, întrucât el creează un strat protector ce menține umiditatea în interiorul pielii mai mult timp decât o cremă sau o loțiune. Alege uleiurile cu grijă, fiindcă nu sunt toate adecvate tenului – unele blochează porii și fac mai mult rău. Sunt câteva uleiuri speciale pentru ten, pe care le poți folosi imediat după ce aplici crema de zi, pentru că nu lasă tenul gras, asigurând o bună bază de machiaj. Uleiurile fine ajută pielea să se refacă mai ușor, aduc confort, dar și vitamine și minerale pe care pielea le pierde în anotimpul geros.

Tratamente de noapte

În timpul somnului, tenul are răgazul să se refacă, dar o mână de ajutor nu strică niciodată, mai ales acum, când frigul îl supune la grele încercări. Crema de noapte devine prietenul bun care-ți sare în ajutor, completând cu elemente valoroase pierderile suferite peste zi. Aplică această crema numai după ce ai înlăturat orice urmă de demachiant, clătind pielea cu apă călduță.

Atenție la protecția solară

Aceste produse reprezintă o problemă pentru persoanele cu tenul gras fiindcă au o formulă densă, iar filtrele solare blochează porii. Totuși, de protecție solară este nevoie, dar alege formulele gel, care au o consistență delicată și mai hidratantă.

answear.ro
Share: