Cu totii am auzit diferite mituri ciudate privind bijuteriile şi ne-am întrebat dacă sunt adevărate sau nu. De fapt, cele mai multe dintre miturile vehiculate nu sunt deloc adevărate.

bottegaverde.ro

Mai jos am făcut o listă cu câteva mituri false despre bijuterii. Iata care sunt acestea:

1. Diamantele sunt indestructibile

Nu este adevărat, dar diamantele pot, într-adevăr, zgâria alte diamante. Este cunoscut faptul că diamantele se pot zgâria sau sparge dacă nu sunt îngrijite cu atenţie, prin urmare , grija în plus este necesară pentru ca diamantul să reziste în timp. Curăţarea diamantelor este adesea recomandată.

2. Aurul are 3 culori diferite

Într-un magazin de bijuterii, ţi se spune adesea că aurul poate avea 3 culori: galben, alb, sau roz. Nu este adevărat! Aurul pur este galben, iar din amestecul cu alţi compuşi rezultă un galben colorat. Chiar dacă aurul roz sau cel alb-deschis sunt de valoare, niciodată nu va putea fi considerat un aur veritabil şi pur.

3. Muşcatul aurului pentru demonstrarea autenticităţii

Mulţi dintre noi am auzit acest mit. Aurul pur este moale, şi dacă vei muşca din el destul de puternic, vei lăsa urme de dinţi în materialul lui. Dar şi plumbul este moale, iar multe persoane pictează plumbul cu o culoare asemănătoare celei a aurului şi le vinde ca atare. Deci, nu te baza niciodată pe această metodă de verificare a autenticităţii unei bijuterii de aur.

4. Diamantele sunt cele mai rare pietre preţioase

Există nişte diamante colorate care sunt rare şi extrem de dificil de găsit. În orice caz, diamantele nu sunt cele mai preţioase pietre. In  Cartea Recordurilor Mondiale, ,,Guiness”,  este scris că cea mai rară piatră preţioasă este painita.

5. Oţetul poate dizolva perlele

Se găseşte puţin adevăr în acest mit, dar i-ar trebui mult timp oţetului pentru a dizolva perlele, iar perlele ar trebui zdrobite, mai întâi. În retrospectivă, este parţial adevărat, dar nu ai pentru ce-ţi face griji, doar dacă nu vrei să dizolvi perle sfărâmate.

6. Opalul aduce ghinion

În antichitate, romanii credeau că opalul aduce noroc şi-l purtau ca pe un talisman norocos.  Odată cu trecerea anilor, opalul a devenit un simbol al ghinionului! În zilele noastre, opalul este considerat o piatră preţioasă. Şi un opal de culoare negru o comoară rară!

Citeste si: Accesorii esentiale pentru femei

7. Valoarea diamantul depinde de culoare acestuia

Toate diamantele sunt valoroase, dar unii cred că diamantul albastru este cel mai preţios.  Culoarea nu este singurul lucru care determină valoarea unui diamant.  Când determinăm valoarea unui diamant, ar trebui să luăm în considerare alte aspecte, precum caratele sau claritatea!

answear.ro
Share: