Bijuteriile sunt lucrurile cele mai minunate pe care le-a creat omul si totodata cele mai bune prietene ale femeilor. Asa gandesc cele mai multe femei si desigur ca este adevarat. Delicate sau masive, cu pietre pretioase sau din simple pietre, bijuteriile ne iau ochii. Bijuteriile sunt nu doar un mijloc de infrumusetare, ci mai ales o modalitate de afirmare a propriei personalitati.

bottegaverde.ro

Modul in care ne alegem accesoriile reflecta un mod de gandire, un mod de a privi viata. Deseori femeile sunt clasificate in functie de bijuteriile pe care le poarta: femei clasice si elegante, femei pline de viata, femei mereu in pas cu moda etc. Atunci cand ne alegem bijuteriile, trebuie sa gandim foarte bine ocazia pentru care le purtam. Ne ducem la serviciu? Atunci avem o paleta deosebit de larga, caci totul depinde de domeniul in care lucram. Daca munca pe care o depunem ne impune o tinuta sobra, a se vedea domeniul bancar, atunci si bijuteriile vor fi delicate, din metale pretioase. Cel mai bine pentru tinutele sobre merge argintul. Reflexele sale reci si pure, impreuna cu pietre micute, pretioase sau nu, cristale delicate, sunt absolute perfecte pentru costumele negre, bleumarin care sunt cerute in aceasta situatie.

Dar, daca serviciul dvs. este extrem de permisiv, cerandu-va doar decenta, atunci putem sa ne aruncam cu pasiune in cutiile noastre cu bijuterii si sa dam frau liber imaginatiei. Vrem sa fim la moda? Atunci margelele viu colorate, la baza gatului sau lungi, din plastic sau cristale sau perle, sunt extrem de potrivite. Cerceii lungi, bratari, inele cu pietre colorate. nimic nu e prea putin. Bineinteles ca acestea trebuie asortate coloristic. O femeie poate purta cu gratie un colier de perle la o tinuta clasica, dar a doua zi si intr-o alta ocazie va purta bijuterii complet diferite. Totul depinde mult si de starea de spirit pe care o putem avea in anumite zile. Iata de ce nu putem niciodata sa clasificam o femeie in functie de accesoriile acesteia. Pentru aceasta primavara am remarcat mai ales asaltul unor bijuterii cu forma geometrice. Bijuteriile trebuie associate cu primavara, deoarece trecerea de la hainele groase de iarna la cele din material fine, creaza posibilitatea folosirii in grad mult mai inalt a bijuteriilor, atat a celor fine din metale pretioase, cat si a bijueriilor mai putin pretentioase realizate din material commune. O clasa aparte o formeaza bijuteriile cu forme geometrice. Bratari, inele, coliere, toate se gasesc in diferite forme geometrice, mai ales triunghiuri si cercuri. Nu trebuie folosite toate trei tipurile (colier, bratara, inel) in acelas timp. Este suficienta o singura (maxim doua) bijuterie pentru a obtine un outfit elegant. De exemplu daca se foloseste un colier cu forme geometrice, acesta este sufficient, nu mai este nevoie de cercei sau bratari.

answear.ro
Share: