Termenul vintage in general se refera la o perioada trecuta cu vechime de peste 50 de ani. Daca vorbim de vechimi si mai mari de peste 80 100 ani vorbim deja de antic. In domeniul vestimentar termenul vintage este folosit pentru a descrie fie haine noi, fabricate în prezent şi care sunt croite după tipare vechi, sau haine vechi, purtate de părinţii sau chiar bunicii nostri.

bottegaverde.ro

De fapt, produsele ce aparţin perioadei 1920-1960 sunt vintage, iar cele din anii 1970, 1980 sunt retro. O ţinută în stil vintage probabil nu a fost niciodată un lucru aşa de popular cum este astăzi. Avem câteva sfaturi pentru tine:

1.Combină vintage cu modern

Chiar dacă există puţini oameni care reuşesc să adopte un stil complet vintage, este mai bine să încerci să arăţi chic, combinând modernul cu vintage. Dacă porţi un top vintage, combină-l cu o pereche de blugi skinny. Daca ai pantaloni vintage alege un tricoul sau un pulover modern. Chiar şi rochiile vintage pot avea un strop de modernism prin accesoriile combinate cu acestea. Să te îmbraci după stilul vintage nu înseamnă că trebuie să porţi piese vestimentare de acest gen în întregime . Poţi opta pentru o eşarfă vintage sau bijuterii specifice.

2.Nu purta piese vintage foarte uzate

Doar pentru că o piesă de îmbrăcăminte este vintage, nu înseamnă că este şi în cea mai bună formă pentru a fi purtată. Dacă există defecte vizibile cum ar fi petele sau rupturile, nu purta aceste haine până nu le treci prin mâna unui croitor. Du hainele tale vintage la curăţătorie înainte de ale purta deoarece unele piese pot avea mirosuri specifice sau pot fi prea şifonate pentru ca tu să poţi rezolva această problemă singură, cu fierul tău de călcat.

3.Alege bluzele vintage

Ele sunt cel mai bun punct de pornite atunci când vrei să adopţi acest stil vestimentar. Bluzele vintage sunt foarte uşor de asortat cu fuste sau pantaloni moderni. În prezent, este foarte comun să porţi cămaşă vintage cu blugi skinny sau chiar evazaţi, în funcţie de combinaţia cea mai avantajoasă siluetei tale. Nu te feri de accesorii. Nu purta nimic la gât dacă ai o bluză vintage cu fundă la gât sau care se încheie până sus. Un cardigan vintage este o idee excelentă în această combinaţie. Poţi opta pentru bluze vintage care sunt largi şi lungi şi le poţi purta cu o curea în talie. Mai poţi opta pentru bluze vintage care se încheie până sus şi le poţi accesoriza cu un papion sau cu un colier colorat ce poate fi purtat peste cămaşă.

4.Nu te feri de pantaloni

Pantalonii vintage sunt greu de găsit deorece mărimea acestora a suferit mari modificări în ultimul secol. În funcţie de perioada în care au fost creaţi, pantalonii vintage nu au o anumită formă care să îi facă uşor de recunoscut. Cu toate acestea, o pereche de pantaloni vintage cu talie înaltă se potrivesc perfect cu o bluză dantelată sau un pulover mai larg. În ceea ce priveşte blugii,acestia sunt un exemplu perfect de pantaloni de tip vintage şi se găsesc în multe magazine second-hand.

Unde găsim haine vintage

Ţine minte faptul că o piesă vestimentară vintage nu este neapărat ceva nou care copiază un stil mai vechi; ea poate fi veche de câţiva ani în sine. Este posibil ca şifonierul mamei tale să conţină ceva piese vintage pe gustul tău. Magazinele second-hand sunt o altă opţiune de luat în considerare. Cu toate acestea, există chiar magazine cu haine noi care comercializează haine în stilul vintage.

answear.ro
Share: