Cand spui tinuta casual primul lucru la care te gandesti este denimul. Acesta este un material deosebit de practic ,placut de purtat si rezistent care se foloseste de peste 150 de ani in confectioanarea hainelor de purtat zi de zi. Denimul, la fel ca si pantalonii de blugi a fost inventat de Levi Strauss in jurul anilor 1850.

bottegaverde.ro

Acesta a fost un negustor evreu din Germania pe nume Loeb Strauss ( si-a schimbat numele în 1850 în Levi Strauss) care a emigrat la New York, unde fratele său vitreg făcea afaceri cu țesături și haine. Strauss se implică în afaceri timp de câțiva ani și în California vinde pantaloni din denim albastru către crescătorii de vite care căutau un material ieftin, confortabil și rezistent. Denimul este o tesatura din lana si bumbac, care se realizeaza dintr-unfir colorat si unul alb. Denumirea materialului denim din care sunt confecționați blugii, provine din Franța sfârșitului secolului al XVI-lea, în orașul francez Nîmes unde era folosită o țesătură denumită „serge de Nîmes”, adică „stofă din orașul Nîmes”. Termenul de „blue jeans” provine din expresia fanceză „bleu de Genes”, (albastru de Genova), o țesătură din lână și bumbac. În acea perioadă, pânza denim era făcută în Italia și vândută în portul Genova pentru marinari deoarece era cea mai rezistentă.

In moda acestui an, denimul ramane la moda ca si in anii trecuti, purtandu-se in general tot materialul rupt sau cu aspect deteriorate, dar care are in plus in acest an aplicatiile si broderiile. Dintre piesele la moda in aceasta primavara sunt blugii skinny si gecile.

Vedetele  acestui  sezon sunt blugii skinny. Acestia sunt indragiti de toate femeile si mai ales de domnisoarele tinere. Sunt piese vestimentare care se pot adapta oricarui stil. Se pot combina cu adidasi, tenisi, bocanci,sandale,cu sau fara toc, pantofi, ghete, cizme, practice cu orice fel de incaltaminte. De asemenea se pot purta si cu pantofi stiletto, care-i pun bine in valoare. La fel ca si in anul trecut, care a fost anul blugilor rupti, moda blugilor rupti se pastreaza in continuare. Se poarta modelele prespalate si cu aspect deteriorat si bineinteles cu aplicatii sau broderii. Daca dorim sa-i folosim intr-o tinuta office, atunci trebuie purtati blugii skinny negri sau albastru inchis, impreuna cu o bluza din material fin si sacou. In picioare, pantofi stiletto sau sandale cu toc inalt elegante. Trebuie evitati pentru aceasta tinuta blugii rupti sau cu aspect deteriorat, ca si cei de culoare deschisa. Blugii skinny de culori inchise dau o nota de eleganta intregii tinute. Si de aceea trebuie purtati pentru stilul office.

Gecile din denim se poarta de asemenea cu aplicatii sau broderii cu elemente florale, figure geometrice sau chiar texte. Din punct de vedere al croielii, se folosesc atat gecile scurte,clasice cat si gecile lungi cambrate.

answear.ro
Share: