Atunci când mergi la serviciu trebuie să adopți o anumită ținută. Aceasta este o regulă încă de când s-au inventat joburile. Fie că e uniformă, fie că e ținută proprie, există un stil pe care trebuie să îl adopți. Așa dictează normele sociale, deci trebuie să te conformezi.
Trebuie să recunoaștem că bărbaților le este mai ușor. La ei este simplu. Costum sau casual.

bottegaverde.ro

Nu prea există ceva între. Le mai combină ei, ce-i drept, dar nu par niciodată deranjați. Nu au tocuri care să le omoare picioarele, iar atâta timp cât știu să își aleagă pantofii potriviți, sunt fericiți.
La femei, însă, treaba stă cu totul altfel. Pantofii cu toc sunt majoritatea incomozi, ciorapii se rup ușor, iar rochiile pe corp se mai întâmplă să se ridice, ceea ce necesită un obicei constant de a o muta mai jos. Și astea sunt doar câteva din probleme. Dar care este alternativa?
Dacă domeniul îți permite, poți să o lași mai moale. Prin a o lăsa mai moale mă refer la diverse trucuri care te pot face să pari îmbrăcată într-un stil profesional, dar comod și fără bătăi de cap.
Încorporează o cămașă la o ținută de stradă. Poți opta pentru o pereche de balerini (sau cizme cu talpă joasă daca este iarna), o pereche de pantaloni casual (negri de preferință), și o cămașă. Ținuta va da o impresie de profi, dar tu de fapt te îmbraci cât se poate de comod. Cămașa creează iluzia de profesional, iar dacă mai adaugi și o cravată pentru femei, atunci chiar nu va observa nimeni că tu ești în balerini și nu în pantofi cu toc.
Poartă sacouri. Inițial, sacoul pentru asta a și fost făcut. Pentru domeniul profesional. La început doar bărbații importanți, oamenii de afaceri le purtau. Însă femeile au reușit să preia conceptul și au creat versiunea feminină. Ce e și mai grozav este că poți purta aproape orice sub el, chiar și un tricou simplu. Atâta timp cât tu îl închei, nimeni nu va băga de seamă ce ai tu pe dedesubt. Dacă porți o bluză, spre exemplu, va arăta și mai bine, iar scopul de a te simți comodă va fi atins.
Renunță la tocuri pentru o pereche de platforme. Tocurile sunt cele mai incomode articole de încălțăminte. Femeile pot să poarte orice, numai tocurile sunt de evitat. În domeniul profesional, însă, o pereche de pantofi cu tocuri se va potrivi de minune cu o rochie sau un costum. Dar o poți înlocui cu o pereche de platforme. Atâta timp cât respectă stilul, nu ar trebui să se observe. Mai ales dacă porți un costum. De obicei, pantalonii de la costum sunt mai lungi decât picioarele tale, tocmai pentru a acoperi tocul de la pantof. Deci dacă îți iei platforme, nici nu se va observa.
Să te îmbraci adecvat se poate dovedi a fi incomod de cele mai multe ori. Tot ce trebuie să faci este să îți folosești imaginația și să te uiți în oglindă. Sunt sigură că vei reuși să faci combinațiile potrivite în așa fel încât să pari profi, dar să fii și comodă în același timp.

answear.ro
Share: