Unghiile sunt expuse direct actiunii diversilor agenti chimici, temperaturilor ridicate sau scazute, si de asemenea multe probleme ale unghiilor apar din pricina dizolvanților, substanțelor de igienizat gospodăria, a lacurilor folosite greșit și mai puține sunt cauzele care anunță un simptom al unei afecțiuni sau lipsa de vitamine. Din fericire, există lacuri tratament și remedii naturiste care pot remedia aceste probleme.

bottegaverde.ro

Vitaminele.

Unghiile moi au nevoie de vitaminele din grupa B. Vitamina B7, poate da mai multă forță unghiilor, întărindu-le. Dacă unghiile tale sunt moi, se rup sau se exfoliază ușor, ia un supliment sau include în alimentația zilnică mai multe alimente ce o conțin, cum ar fi conopida, varza, orzul, ovăzul, pepenele galben sau alunele. Trebuie să ai în vedere această vitamină și când te confrunți cu o eczemă a unghiilor, pentru că are un rol important în lupta contra bacteriilor și fungilor.

Hidratează unghiile cu diferite uleiuri.

Unghiile casante se hidratează ușor aplicând ulei vegetal. Există și uleiuri speciale pentru îngrijirea unghiilor, însă poți folosi orice ulei ai în casă. Se aplică numai pe unghia naturală, curățată de lac, în fiecare zi și se masează câteva minute. De acest tratament vor beneficia inclusiv cuticulele, care în timp vor deveni mai fine.

Uleiul de masline. 

Uleiul de masline are efect regenerator si hidratant asupra unghiilor. Pentru unghii exfoliate, faceti un amestec din doua linguri de ulei de masline si zeama de la o jumatate de lamaie. Ingredientele se pun pe foc, se incalzesc si apoi se inmoaie in acest mix unghiile si se lasa pana lichidul se raceste. Operatiunea se repeta in fiecare seara inainte de culcare, timp de cel putin 10 zile.

Sucul de lamaie.

Sucul de lamaie are efecte benefice asupra unghiilor rehidratandu-le si vitaminizandu-le. Este foarte bun pentru eliminarea nuantei galbui de pe unghii, ramasa de la ojele colorate. Foloseste sucul de la o lamaie pentru a-ti inmuia unghiile timp de 10 minute, o data pe saptamana. Clateste cu apa calduta si apoi aplica ulei de masline, de migdale sau de argan pentru a le hidrata.

 

Înlătură petele galbene cu lămâie

Aplicate direct pe unghie, lacurile închise la culoare sunt principalii vinovați când ne confruntăm cu o astfel de problemă. Particulele de culoare intră ușor în striațiile unghiei și apare astfel acel galben inestetic. Sucul de lămâie decolorează cel mai ușor aceste pete galbene, uneori destul de rapid, alteori fiind nevoie de  ceva mai multă strădanie, în funcție de gradul de pigmentație. Tratamentul este simplu: tai o lămâie și înfigi degetele în cele două jumătăți pentru 5-10 minute. Dacă rezultatul nu este onorabil de prima dată, repetă în zilele următoare.

answear.ro
Share: