Marea majoritate a femeilor se epilează, părul de prisos este îndepărtat regulat. Unele femei merg la salon, altele, folosesc aparatele special create pentru utilizarea acasă, creme sau chiar aparatul de ras. Fiecare metodă este bună, dar toate au avantaje şi dezavantaje. Fiecare isi alege varianta care ii convine mai mult într-un anumit moment.

bottegaverde.ro

Este important ca, înainte şi mai ales după îndepărtarea firelor de păr, pielea să-şi primească porţia de îngrijire. Unele zone au o pilozitate mai mare, altele sunt delicate, necesitând o atenţie deosebită. Randurile urmatoare te vor ajuta in efectuarea cat mai bine a acestei activitati si in prevenirea unor mici accidente.

Epilarea rapidă se poate face in doua moduri:

  • Cu aparatul de ras
  • Cu spuma sau creme

Cu aparatul de ras

Pentru multe dintre femei, a fost prima metodă de epilare folosită, si este cea mai folosita si in continuare. N-ai nevoie de nici o iniţiere pentru a utiliza lama și în cinci minute scapi de părul nedorit. Aparatul  de ras este ideal în situaţii de urgenţă, dar are dezavantajul ca părul creşte rapid şi pare mai gros, pielea poate fi sensibilizată de lamă, iar firul rămas la baza pielii facilitează apariţia coşurilor.

Este bine sa foloseşti lama doar după ce ai umectat bine pielea şi ai aplicat un gel de ras pentru a evita în acest fel deshidratarea. Evită să treci lama de mai multe ori în aceeaşi zonă.

La sfârşit, clăteşte din abundenţă şi aplică o soluţie dezinfectantă, apoi trece un cub de gheaţă înfăşurat în tifon pentru a ajuta închiderea rapidă a porilor.

Cu creme sau spumă – pentru piele fină

Acest mod de epilare lasă pielea fină datorită substanţelor care înlătură celulele moarte. Rezultatul este similar cu cel al lamei de ras, doar că pielea nu va fi la fel de predispusă iritării. Este o metodă rapidă (15 minute), complet nedureroasă. Are dezavantajul ca este posibil ca pielea să fie sensibilă la unele substanţe din cream. Ca sa eviti acest dezavantaj, poţi opta pentru formule speciale pentru piele sensibilă.

Crema se aplică în strat gros și nu se lasă pe piele mai mult decât este recomandat în prospect, pentru că o poate irita. Îndepărtarea se face cu o spatulă, folosită precum lama de ras. Pielea se clăteste din abundenţă, iar după epilare se aplică o cremă hidratantă cu efect de încetinire a creşterii părului.

Epilare de durată se poate face in doua feluri:

  • Cu ceara
  • Cu epilatorul electric

Epilare cu ceară – pentru pilozitate mare

Te scapă de părul nedorit pentru 2-3 săptămâni, dar este mai complicat de folosit acasă, chiar dacă ai un aparat special pentru ceară de unică folosinţă. Cu un pic de exerciţiu, în timp poate deveni o metodă facilă. Firele trebuie să fie de 2-3 mm, ca ceara să le prindă. Pentru că e dificil să controlezi temperatura cerii, sunt de preferat aparatele cu ceară de unică folosinţă, pentru că te ajută să setezi uşor temperatura optimă.

Ceara trebuie aplicată cât mai rece, pentru a evita arderea pielii şi deshidratarea. Ceara se întinde de jos în sus şi numai de două ori pe aceeaşi porţiune, dar nu consecutiv.

Foloseşte această metodă cu minimum 24 de ore înainte de expunerea la soare, pentru a evita iritaţiile sau arsurile.

Imediat după epilare, aplică o cremă hidratantă, de preferat mentolată, care să răcorească şi să calmeze pielea.

Epilarea cu epilatorul electric – pentru piele rezistentă

Dacă ai ceva antrenament şi rezistenţă la durere, aparatul electric te scapă de părul nedorit rapid şi pentru mult timp, lăsând pielea fină pentru aproximativ zece zile.

Are dezavantajul ca pe unele zone delicate (axilă sau inghinal), este dureroasă şi prea agresivă și e bine să foloseşti una dintre metodele nedureroase prezentate anterior.

Pentru că predispune la creşterea firelor de păr sub piele, e bine ca mai întâi să exfoliezi pielea.

Ca să diminuezi durerea, foloseste un dispozitiv care face un fel de presopunctură sau aplică o pungă de gheaţă pe zona respectivă.

answear.ro
Share: