De-a lungul anilor, standardele de frumusete s-au modificat atat in privinta frumusetii chipului (fetei) cat si al trupului. Cu totii am vazut macar fotografii ale tablourilor unor celebrii pictori din perioada renasterii ( Rubens, Boticelli, Rafael,…) unde idealul feminin de frumusete era total diferit de cel din zilele noastre (aveau forme voluptoase, ten foarte deschis, si bineinteles nu aveau farduri).

bottegaverde.ro

Mai recent, in perioada interbelica, vedem de asemenea in fotografiile bunicelor noastre cum aratau femeile in aceasta perioada (inclusiv coafuri si moda). In anii nostri, standardul de frumusete s-a deplasat inspre modele filiforme cu inaltime mare. In cee ace priveste aspectul fetei este important sa faci un machiaj care sa se potriveasca formei fetei. In acest machiaj un rol important il au si genele.Mici şi fragile, genele sunt extrem de importante. Ne protejează ochii de praf şi alte impurităţi din aer şi, perfect fardate, ne pun în valoare frumusețea. Aplici un strat subţire de mascara şi gata, ochii devin o bijuterie. Este un machiaj simplu și extrem de senzual. Pentru a da şarm privirii, genele trebuie să fie lungi şi dese. Există diverse tipuri de mascara, care fac asta într-o clipă, dar , exista și tratamente simple, pe care să le urmezi.

Unul dintre motivele pentru care genele nu au volum este că el s-a diminuat în timp, din pricina tratamentului brutal aplicat în momentul demachierii. Îndepărtează machiajul delicat, nu trage şi nu freca ochii. Întinde demachiantul pe toată suprafața dischetei de bumbac sau alege o formulă lichidă şi presează preţ de câteva secunde pe fiecare geană. Apoi, cu mişcări uşoare dreapta-stânga, şterge mascara. Repetă operaţiunea până ce discul demachiant rămâne curat.

Nu lăsa mascara pe gene peste noapte!

Oricât de avansată ar fi formula produsului, mascara usucă genele şi acestea se pot rupe cu uşurinţă.

Genele sunt fragile şi pot cădea uşor chiar dacă nu le „maltratezi“. Le întărești masându-le ușor, cu puţină vaselină, după demachiere. Acest simplu gest stimulează foliculii firelor de păr, iar genele devin mai rezistente şi, în timp, chiar se alungesc.

Foloseste uleiul de măsline, de brusture și cel de ricin care fac adevărate minuni pentru gene. Bogate în vitamine şi minerale, acestea hidrateză rădăcina, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea. Trebuie doar să aplici unul dintre aceste uleiuri (sau o combinaţie) pe genele curate, iar ele vor creşte mai groase.

Este importanta si alimentatia. Un regim alimentar bogat în grăsimi subţiază şi răreşte genele, pe când unul care include multe proteine şi vitamina B te ajută să ai gene naturale de invidiat.

Biotina face ca părul să crească incredibil de repe-de – poţi s-o iei sub formă de supliment ori să consumi drojdie de bere, gălbenuş, avocado, banane, fulgi de ovăz sau soia.

answear.ro
Share: