Ceaiurile sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru efectele lor benefice asupra organismului uman. Calde sau răcoritoare, o serie de ceaiuri fac mult bine organismului și pot constitui un tratament spectaculos de frumusețe.
Ca să obții o licoare-tratament pentru pielea și părul tău, ai nevoie doar de câteva frunze sau flori uscate și puțină apă fiartă. Infuzia bogată în minerale și antioxidanți puternici are proprietăți antiîmbătrânire, antiinflamatoare și tonice.
Ceaiul de mușețel dă strălucire și decolorează ușor părul, infuzia de albăstrele tratează cearcănele și pungile iar fiertura de nuci colorează părul și întărește rădăcina. Dar sunt multe alte ceaiuri pentru frumusețe care pot fi folosite în îngrijirea zilnică.
Ceaiul de albăstrele
Are proprietăți antiinflamatoare și poate fi folosit în conjunctivite și inflamațiile ochilor, însă ceaiul de albăstrele aduce pielii fermitate. Dacă vrei să previi apariția ridurilor sau un plus de tonus, albăstrele te pot ajuta.
Pune la infuzat zece minute două linguri cu flori în 250 ml de apă clocotită și aplică numai după ce s-a răcit.
Ceaiul de brusture
Are proprietăți antibacteriene și antifungice și poate fi folosit ca tratament împotriva mătreții, dar și pentru întărirea rădăcinii și încetinirea și chiar stoparea căderii părului.
Se folosește ca decoct, aplicat la rădăcină. Se pune la fiert o lingură cu frunze în 250 ml de apă pentru zece minute.
Ceaiul de crețușcă
Florile conțin antioxidanți puternici, dar și acid salicilic, fiind eficiente în combaterea celulitei. O cură de trei săptămâni cu infuzie de crețușcă face minuni.
Ține peste noapte la infuzat o lingură de flori într-un sfert de litru de apă clocotită. Dimineața, strecoară și bea ceaiul.
Ceaiul de măceșe
Fructele de măceș sunt extrem de bogate în vitamina C, care stimulează producerea colagenului. Este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri antiîmbătrânire.
Îl poți consuma drept ceai sau aplici infuzia pe față sub formă de cataplasme sau folosești măceșele măcinate în compoziția altor măști (cu miere sau ceai).
Ceaiul verde
Bogat în antioxidanți, are numeroase beneficii asupra frumuseții. Ceaiurile negru, alb și roșu sunt la fel de bune, ele provenind din același arbore – doar modul și timpul de uscare diferă.
Dă strălucire părului. Pune două pliculețe de ceai în 0,5 litri de apă clocotită pentru cinci minute. Clătește părul cu acest ceai, iar după zece minute, cu apă. Alege ceaiul verde dacă ai păr bălai sau negru dacă e de o culoare mai închisă.
Reduce pungile și cearcănele. Nu arunca pliculețele de la ceaiul de dimineață, ci păstrează-le puțin în frigider, apoi aplică-le pe ochi pentru cinci minute. Cofeina micșorează vasele de sânge și reduce cearcănele, inflamația și ridurile fine.
Calmează pielea după ras. Dacă apar senzații de mâncărime și pielea se înroșește după ras, tamponează zonele respective cu un pliculeț de ceai negru umezit. Taninurile vor diminua de îndată iritația.
Hidratează pielea uscată. Pulverizează ceai verde pe față sau aplică-l sub formă de cataplasme de două ori pe zi. Pe lângă hidratare, va înlătura impuritățile pielii și îi va da tonus. Este un tratament bun și dacă ai tenul gras, pentru că-i reduce sebumul și micșorează porii.
Leave a Comment