O coafura moderna este o parte indispensabila a imaginii oricarei femei. Cartea de vizita completa a femeii modern este formata din: tinuta, machiaj si coafura. Nici cea mai frumoasa rochie nu va arata fashion fara o coafura corespunzatoare.

bottegaverde.ro

Cocul clasic francez in executie moderna
Cocul francez, numit si „scoica” capata  o noua imagine, fiind mai lejer si avand un aspect mai stilat pentru a obtine imaginea unei doamne din inalta societate. In prezentarile acestui sezon, cocul francez arata uneori un pic zburlit de vant sau neglijent, alteori aranjat cu o mesa. De asemenea au mai fost observate optiuni cu fire de par lasate sa cada lejer pe o parte. Aici putem folosi o agrafa, care are (eventual) inscriptionat logo-ul brandului.

Coc prin nod legat
De obicei numim coc coafura pentru care nu trebuie depus nici un efort, doar ridicam parul sus si il prindem. Cu un foarte mic efort, parul poate fi aranjat foarte creativ. Aceasta poate fi ceva nu foarte complicat, insa cu cateva fire lasate sa cada usor. De asemenea pot fi utilizate accesorii aurii.

Cosite la moda
Cositele au devenit foarte  populare asa cum ne-am dorit. Lucrul care ne atrage este simplitatea acestora. Aceasta este imaginea, care poate fi utilizata zilnic. O cosita care cade lejer pe spate, accesorizata cu o fundita sau cosite aranjate in bucle, precum si cosite joase, dedesubtul carora ies fire de par.

Imitarea tunsorii scurte
Tunsorile scurte inca mai sunt la moda, desi nu fiecare are curajul sa isi taie parul doar pentru a arata stilat in acest sezon. Iata de ce a fost necesara tendinta de a imita tunsorile scurte.

Coada creativa
Coada poate fi considerata o tendinta separata, deoarece aceasta a aparut in diverse forme: la spate, pe o parte, sus in crestetul capului sau mai aproape de mijlocul capului. Oriunde ar fi aceasta situata, coada arata minunat. Asimetrice, pe un umar, in bucle cu inele metalice sau legate cu noduri din propriul par, o versiune mai vintage sub forma unei cozi inalte sau cozi mici pe par scurt – acestea erau prezente peste tot si la toti designerii.

Parul ridicat
Aceasta tendinta ne aminteste de coafurile luxoase in stilul anilor ’60. Unii designeri au folosit nodul din par, situat in crestetul capului si care ne aminteste de o coroana, altii au optat pentru coafuri din par neted cu cateva onduleuri. Au existat si cozi nostime situate foarte sus cu ajutorul carora domnisoarele arata ca niste printese in stil retro.

Efectul de par ud
Parul umed se priveste deosebit de frumos. Acesta poate fi atat pieptanat in urma, cat si sub forma unei cozi, insa poate fi si sub forma de onduleuri cu efect umed. In sezonul ce tocmai a inceput aceasta aranjare va fi extrem de populara. Efectul de par ud se obtine in mare parte prin utilizarea produselor de styling, in special a gelului.
Jumatate de par ridicat, jumatate lasat pe spate
Astfel se procedeaza cand se doreste ca buclele dragute sa cada lejer si in acelasi timp, sa nu acopere fata. Nu este neaparat nevoie ca anume jumatate din par sa fie ridicat. Aceasta poate fi si o patrime.

Bretonul
Este o coafura foarte simpla, care-ti permite sa te evidentiezi din multime in propriul stil. Aici putem vedea si versiuni de bretoane valuroase, care se contopesc usor cu restul coafurii, bretoane care ne amintesc de fete tocilare din colegiu, precum si bretoane gotice, in stil punk-rock si chiar din acelea care aratau de parca vantul a imprastiat tot parul.
Ca o mica concluzie putem spune ca in acest sezon ni se pun la dispozitie foarte multe coafuri atat pentru par scurt cat si pentru par lung. Astfel, avem posibilitatea de a ne allege cee ace ne place si ni se potriveste cel mai bine.

answear.ro
Share: