Deşi există şi femei înzestrate cu unghii frumoase de la natura, totuşi cele mai multe dintre noi trebuie să depunem eforturi că să ne păstrăm unghiile îngrijite şi sănătoase. Pentru ca nu avem mereu timpul si resursele pentru a merge la salon, de multe ori suntem nevoite sa ni le facem singure. Pentru a avea rezultate bune trebuie cunoscute cateva reguli:

bottegaverde.ro

-Evită lacurile de unghii cu uscare rapidă. Au un conţinut bogat de acetonă, care usucă unghiile şi formează fisuri. Foloseşte ojă normală pentru o manichiura care va dură de trei ori mai mult.  Lacul de unghii ţinut în frigider are o viaţă mai lungă.

-Întotdeauna omogenizează ojă rotind stricluta între palme şi niciodată nu o agită. Dacă o agiţi se vor formă bule de aer.

-Ca să nu laşi lacul de unghii să se scurgă pe piele, aplică ulei pentru cuticule în jurul unghiei înainte să foloseşti ojă. Aşa îţi va fi mai uşor să ştergi urmele de lac după aplicare.

Întotdeauna asigură-te că fiecare strat de lac este cât mai subţire cu putinţă. Straturile mai groase nu se usucă destul de bine şi există riscul să se cojească de pe unghii repede.

-Că să îndepărtezi petele de pe unghii, ţine degetele în oţet alb timp de 10 minute.

-O unghie ruptă se poate salva cu lipici pentru unghii. Peste care aplici un strat de ojă. O soluţie radicală, dar şi cea mai bună este sa tai unghia şi să o pileşti. Unghiile scurte, perfect îngrijite şi lacuite într-o nuanţă neutră sunt la fel de frumoase ca şi cele lungi.

-Trateaza unghiile ingalbenite si tine-ti unghiile fara oja macar doua-trei zile pe saptamana.

-Repara unghiile rupte. Daca fisura nu s-a produs prea jos, taie cu grija unghia, pileste-o si adu si celelate unghii la nivelul celei rupte. Pentru o fisura mai adanca aplica doua picaturi de lipici pentru unghii pe suprafata unghiei. Lasa sa se usuce un minut. Reaplica lipici si acopera unghia cu un pliculet de ceai sau un servetel. Lasa sa se usuce si apoi inlatura urmele si lacuieste unghia.

-Dieta pentru unghii.

Parul si unghiile contin aceeasi proteina numita cheratina, astfel ca alimentele care vor hranii din interior parul, vor face in egala masura bine si unghiilor tale. Desigur, o serie de alegeri in ceea ce priveste stilul de viata joaca un rol important pentru sananatea unghiilor. Fumatul, afectiunile circulatorii, tulbrarile glandei tiroide si cele de metabolism afecteaza sanatatea unghiilor.

answear.ro
Share: