O femeie moderna trebuie sa arate impecabil chiar si daca temperature de afara este de peste 30 grade. Fardurile fac parte din ţinută, nu concepi să ieşi din casă fără un machiaj ca la carte şi cu părul necoafat. Nici o imperfecţiune nu trebuie descoperită şi nici un fir de păr lăsat rebel. Desigur, pentru un aspect fără cusur, foloseşti foarte multe produse, toate performante, iar pe timpul verii toate cu FPS. (factor de protectie solara)

bottegaverde.ro

În general, fardurile nu-ţi protejează tenul de acţiunea razelor UV, iar la temperaturi ridicate, multe dintre ele pălesc şi lasă tenul fără nici o urmă de apărare. E bine să alegi o cremă hidratantă cu FPS 20, s-o foloseşti în fiecare dimineaţă, iar peste ea să aplici un fond de ten cu protecţie solară. Protejează-ţi şi părul cu un produs antitermic, pe care să-l utilizezi înainte de coafat, iar pentru fixarea coafurii, alege produse fără alcool.

Tenul reacţionează la vânt, soare sau praf, înroşindu-se sau uscându-se excesiv. Iritaţiile şi senzaţia că tenul ţine apar deseori peste vară. Uneori, se formează mici coşuri care, odată zgândărite, se infectează rapid.

Ai nevoie, în primul rând, de mai multă hidratare, dar şi de formule calmante. E bine să-ţi alegi cremele din farmacie, mai ales în această perioadă provocatoare pentru tenul tău, iar pentru machiaj să adopţi stilul natural, cu cât mai puţine farduri. Multe din cremele de protecţie solară pentru faţă conţin şi nuanţator şi pot ţine locul unui fond de ten lejer. Un contur de ochi, o mascara şi un gloss de buze sunt fardurile de care ai nevoie ca să arăţi senzaţional.

Cum părul ţine mereu isonul tenului, este fragil şi are nevoie de o îngrijire aparte. Pentru colorare, foloseşte vopsele cu formule hidratante cu uleiuri hrănitoare, iar după fiecare spălare aplică o mască în locul clasicului balsam.

Daca iti place bronzul si adori să ai pielea de culoarea ciocolatei trebuie sa stii ca din păcate, senzuala culoare vine la pachet cu îmbătrânirea cutanată, cu deshidratare şi riduri. Foloseşte creme cu factor mare de protecţie când stai la soare şi, chiar dacă bronzul nu va fi atât de intens, măcar va fi de durată şi mai sănătos. Iar pentru un plus de culoare, foloseşte loţiuni autobronzante sau pudre bronzante.

Părul expus excesiv razelor ultraviolete se va deteriora mai repede. Colorează-l cu vopsele cu formule hrănitoare şi, înainte de a merge la plajă, aplică balsamuri leave-in cu FPS.

In zilele cu temperaturi foarte ridicate e indicat să foloseşti o cremă cu SPF şi apoi crema obişnuită. BB-urile sunt o mare invenţie pentru femeile grăbite sau pentru cele care nu au mari afinităţi cu fardurile. O singură aplicare îţi aduce între cinci şi nouă beneficii, în funcţie de cremă. Hidratează, hrăneşte, luminează, colorează, acoperă imperfecţiunile şi protejează tenul de razele UV.

Părul poate fi disciplinat uşor cu puţin ulei hrănitor, dar şi protejat în acelaşi timp, iar dacă alegi să-l colorezi, vopselele cu ingrediente naturale sunt cele mai bune pentru gustul tău.

answear.ro
Share: