Un machiaj corect se face urmand urmatorii pasi:

bottegaverde.ro

1.Aplicarea fondului de ten

Se aplica in podul palmei cantitatea necesara de fond de ten.Din aceasta cantitate aplica o parte pe fata si repartizeaz-o bine cu degetul aratator si mijlociu incepand de pe frunte, dupa care poti sa cobori deasupra ochilor, obrajilor pana ce ajungi la barbie. Fondul de ten trebuie sa se piarda treptat pe gat, evitand formarea unei linii. Este foarte important sa alegi culoarea potrivita a fondului de ten, altfel, acesta va fi vizibil pe fata ta si nu va arata foarte bine. Atunci cand cumperi un fond de ten, probeaza-l mai intai in dosul palmei sau la incheietura maini pentru a te convinge ca se potriveste.

2. Aplicarea pudrei

Se aplica cu buretelul pudrei, sau poti lua putina vata, pe care sa o rotesti in jurul degetului mijlociu tinuta pe acesta cu ajutorul degetului aratator. Se pudreaza fata prin miscari usoare, incepand cu fruntea si coborand pana la gat.

3. Definirea genelor cu rimel

Se incepe cu pleoapa superioa care se rimeleaza de jos in sus, de la radacina spre exterior. Procedura se repeta de cateva ori fara a incarca prea mult. Apoi, pleoapa inferioara. Tine periuta pentru gene vertical, periindu-le cu varful acesteia dinspre exterior spre interior si invers, de mai multe ori.

4. Colorarea obrajilor cu pudra

Cu ajutorul pamatufului ia o cantitate de pudra pe acesta si scutura excesul de colorant inainte de a-l aplica pe obraz. Strange buzele pentru a observa mai bine zona obrajilor unde trebuie aplicata pudra. Foloseste pamatuful pe obraji, in apropierea osului molar si traseaza o linie spre insertia parului. Culoarea trebuie intinsa cat mai armonios.

5. Aplicarea fardului si creionului de pleoape

Ca regula generala, o culoare deschisa scoate ochiul in evidenta, iar una inchisa estompeaza. Prin trasarea unei linii cu ajutorul creionului dermatograf de-a lungul insertiei genelor, ochiul se evidentiaza si mai puternic. Prima data traseaza linia pleoapei inferioare cu ajutorul creionului, dupa care treci la cea de sus. Sterge linia pleoapei superioare cu o pensula pentru umbrirea pleoapei. Pudra trebuie sa fie de culoare deschisa. Se duce pudra de culoare deschisa de la unghiul interior al ochiului pana la mijlocul pleoapei.

6. Conturul buzelor si rujul.

Marcheaza cu creionul pentru contur sapte puncte, la fiecare extremitate a lor. Uneste punctele cu creionul din interior spre exterior. Rujul pe care urmeaza sa-l pui trebuie sa fie o idee mai deschis decat creionul. Cu ajutorul unei pensule se ia o cantitate mica de pe el si se intinde pe buze intotdeauna de la mijloc pana se umple intreaga suprafata.

answear.ro
Share: