Desigur ca cea mai buna curatare a bijuteriilor de aur se face la bijutier, insa aceasta necesita timp si bani. Nu intotdeauna ne permitem să dam o fugă până la magazinul de bijuterii când o bijuterie s-a murdărit. Există câteva metode pentru curăţarea bijuteriilor din aur pe care le poţi pune singura în aplicare cu rezultate destul de bune.Spre deosebire de argint, aurul nu se pătează, dar în timp şi el se poate murdări.

bottegaverde.ro

– Află cât de murdară este bijuteria

Dacă bijuteria ta din aur este doar puţin murdară, spal-o într-o soluţie compusă din apă caldă şi câteva picături de detergent pentru vase. Dacă s-a acumulat multă murdărie pe bijuterie, încearcă să foloseşti sifon pentru a o îndepărta.  Fie că bijuteria ta este puţin murdară, fie că este foarte murdară, pune-o la înmuiat pentru 15 minute şi abia apoi curăţă murdăria.

-Foloseşte o periuţă de dinţi cu peri moi

Când vrei să îndepărtezi stratul de murdărie prin frecare, asigură-te că foloseşti o periuţă foarte delicată. Când cumperi periuţa de dinţi, caută eticheta care îţi va spune dacă are fibre slabe sau fibre tari. Nu trebuie să cumperi o periuţă de dinţi scumpă pentru a-ţi putea curăţa bijuteriile. De asemenea,  dacă ai o perie pentru sprâncene pe care nu o foloseşti, o poţi folosi pentru curăţarea bijuteriilor. Curăţă prin mişcări circulare, folosind o periuţă de dinţi sau o perie pentru sprâncene.

– Foloseşte amoniac

Din moment ce curăţarea cu apă şi detergent pentru vase nu-ţi va face bijuteriile să străluceasca, le poţi deschide culoarea, folosind apă şi amoniac. Amestecă o linguriţă de amoniac cu 6 de apă, şi lasă bijuteria în soluţie timp de un minut, înainte de a o limpezi şi usca. Nu folosi amoniac de fiecare dată când îţi cureţi bijuteriile, căci amoniacul poate închide culoarea acestora în timp.

– Limpezeşte bijuteria cu apă caldă, ţinând bijuteria sub un jet continuu de apă

Poţi continua să foloseşti peria pentru sprâncene sau periuţa de dinţi în timp ce-ţi limpezeşti bijuteriile. În timp ce limpezeşti, caută să vezi dacă mai există murdărie printre striaţiile bijuteriilor. Mai freacă încă o dată fiecare bijuterie în parte, dacă este nevoie, după care tamponeaz-o cu o cârpă moale, fără scame.

– Nu băga pietrele preţioase în apă

Când cureţi bijuterii cu pietre preţioase, asigură-te că nu vei băga pietrele preţioase în apă. Ia o cârpă şi bag-o într-o soluţie compusă din apă şi săpun. Tamponează bijuteria până este curată şi limpezeşte-o bine, sub un jet continuu de apă caldă. Întoarce bijuteria cu susul în jos pentru a îndepărta orice surplus de apă.

– Foloseşte pastă de dinţi

Pune puţină pastă de dinţi pe periuţa cu fibre moi şi curăţă-ţi bijuteria din aur. Clăteşte bine sub un jet continuu de apă caldă , şi bucură-te de bijuteriile tale curate. Este un mod ieftin, dar funcţional, de a-ţi curăţa bijuteriile din aur.

answear.ro
Share: