Probabil ai observat și tu cum în ultima vreme ideea de maraton/semi a cam luat amploare. Acum câțiva ani nu se organizau atât de multe, însă acum toată lumea se adună de câteva ori pe an să alerge în grup. Este o idee grozavă și chiar îmbucurătoare, ținând cont de interesul românilor pentru sport.

bottegaverde.ro

Dar de ce este indicat să participi la astfel de evenimente? Sunt diverse motive, atât fizice cât și psihologice, care te vor transforma într-o versiune mai buna a ta.

Este ideal pentru sănătatea ta

Nu este nou faptul că exercițiile de tip cardio te ajută să menții un stil de viață sănătos. Punându-ți sângele în mișcare îți ajuți organismul să se mențină mai tânăr. Sistemul osos se va fortifica, iar sistemul umanitar va funcționa ca la carte. Plus că celule corpului se vor regenera mult mai repede decât dacă stai acasă pe canapea. Și să nu uităm de elasticitatea care vine la pachet cu un corp sănătos.

Te învață să devii disciplinat

Participarea la un maraton sau semi-maraton implică foarte multă disciplină. Trebuie să începi să te antrenezi chiar și cu un an înainte de eveniment. Asta înseamnă că de cel puțin trei ori pe săptămână, fie ploaie, vânt, sau ger, tu trebuie să ieși la alergat. Implică foarte mult devotament și efort, dar în cele din urmă vei avea doar de câștigat.

Să menții un astfel de program pentru o perioadă atât de lungă dovedește faptul că te poți auto-disciplina și poți demonstra un adevărat devotament pentru a-ți atinge scopul. Nu toată lumea poate să facă acest lucru. De câte ori nu auzi că o persoană din grupul tău de prieteni se apucă de jogging, dar să renunțe la scurt timp după?

Vei fi mai fericit

Studiile arată că persoanele care sunt devotate unui anumit sport au parte de mai multă fericire decât persoanele care adoptă un stil de viață sedentar. Joggingul are o mare legătură cu starea ta psihică. Atunci când alergi, corpul tău este inundat de endorfine, supranumite și ”hormonii fericirii”, ceea ce îți creează o stare de fericire și bună dispoziție. Din această cauză sunt unii oameni care preferă să alerge dimineața. E un mod excelent de a-ți începe ziua. De multe ori joggingul, sau sportul în general, este recomandat persoanelor care suferă de depresie. Făcând asta pe termen lung, îți vei îmbunătăți starea de spirit.

Vei avea o satisfacție grozavă

Chiar dacă trebuie să alergi câteva ore bune și te vei simți extenuat, momentul în care vei trece linia de sosire va fi unul de neuitat. Vei simți o satisfacție cum puține momente din viața ta îți vor da. Te vei simți împlinit. Toată munca pe care ai depus-o până în momentul respectiv va fi încununată cu succes. Și nu uita că din tot efortul tău vei ieși mai sănătos, dar și cu un corp de invidiat.

answear.ro
Share: