Profesionistii in estetica sustin ca forma sprancenelor poate schimba complet aspectul fetei atat inspre bine, cat si invers. Si daca nu aveti timp suficient pentru a crea un machiaj complet, neaparat vopsiti sprancenele, pentru ca ele dau fetei acel aspect ingrijit. Pentru a allege forma corecta a sprancenelor trebuie sa tineti cont in primul rand de forma fetei pe care o aveti. Principalele tipuri de fete recunoscute sunt: ovala, alungita, rotunda, patrata, de inima.

bottegaverde.ro

Forma sprancenelor pentru fata ovala

Forma ovala a fetei este considerata a fi ideala si sarcina principala a sprancenelor este sa nu strice acele proportii naturale frumoase. Daca sunteti posesoarea unei fete ovale, atunci va recomandam sa alegeti sprancenele orizontale. Acestea pot fi rotunjite putin, insa arcul nu se va ridica prea sus. Aceasta va alungi vizual fata.

Nu se recomanda sprancenele prea groase, care vor face privirea manioasa si furioasa.

Forma sprancenelor pentru fata alungita

Nu este nevoie sa faceti fata lunga sa arate si mai lata. Aceasta este corectata cu ajuorul sprancenelor absolut drepte. Pentru acest sezon, aceasta forma este considerata cea mai actuala. Liniile drepte si orizontale rotunjesc fata.

Atentie: sprancenele foarte arcuite, fac fata sa para si mai lunga.

Forma sprancenelor pentru fata rotunda

In cazul acestei forme trebuie sa alungim vizual forma fetei si sa o apropiem cat mai mult de cea ovala. Posesoarele fetelor cu forme rotunde pot opta pentru sprancene arcuite, ridicate, cu codita subtire si inceput putin mai gros. Important este sa nu se exagereze pentru a nu obtine o virgula in locul unei forme perfecte a sprancenei.

Forma sprancenelor pentru fata patrata

Fata patrata presupune prezenta unghiurilor in zona pometilor si a maxilarului. Pentru a indulci liniile fetei, sprancenele trebuie sa aiba o forma usor arcuita. Puteti opta pentru sprancene rotunjite, suficient de groase si vizibile.

Sprancene pentru fata in forma de inima

Fata in forma de inima este caracterizata de unghiuri ascutite in zona pometilor si a barbiei. O forma corecta a sprancenelor le va face mai moi si va corecta latimea fetei. Aveti nevoie de sprancene usor ascutite si nu foarte ridicate.

Pentru a obtine rezultatul cel mai bun, este util sa faceti un experiment. Procurati un sablon pentru sprancene sau desenati si decupati din hartie diferite forme de sprancene. Asezati-va in fata oglinzii si amplasati sabloanele pe rand, analizand cu atentia fata dvs.  Atunci cand veti gasi forma care vi se potriveste cel mai mult, desenati-o pe sprancenele dvs. cu un creion. Daca vi se pare ca  fata dvs. arata bine, treceti la pensarea si vopsirea sprancenelor dupa aceasta forma.

answear.ro
Share: