Tenul reflecta starea de sanatate a fiecareia dintre noi. Un ten natural luminous si fara nici un fel de pata, este desigur tenul unei personae sanatoase. Totusi viata moderna, cu inconvenientele sale (poluare chimica, hrana mai mult sau mai putin sanatoasa, stress), influenteaza in mod negativ starea tenului.

bottegaverde.ro

Fiecare femeie face eforturi pentru mentinerea unui ten frumos si sanatos prin folosirea diferitelor creme hidratante, si a diverselor procedee cosmetice. Daca totusi tenul nu are aspectul dorit, este mat, lipsit de prospetime si uscat, unul dintre motive este cu siguranta demachierea. De multe ori, investim bani in produse de hidratare, in procedee cosmetic costisitoare, dar neglijam demachiantele. Pentru a constientiza rolul lor, trebuie sa cunosti importanta demachierii, si modul in care trebuie facuta.

Demachierea trebuie facuta atat dimineata, cat si seara. Cand te demachiezi dimineata, inlaturi excesul de sebum secretat in timpul noptii (mai ales in cazul tenurilor grase), iar seara iti indepartezi machiajul pentru ca pielea sa fie curatata si reimprospatata. Demachierea trebuie facuta chiar daca esti nemachiata, pentru ca in timpul zilei praful si transpiratia iti afecteaza tenul, cauzand iritatii.

Cel mai indicat este sa incepi demachierea cu buzele si sa continui cu ochii si restul fetei. Alege intotdeauna un demachiant potrivit tipului tau de piele. Daca ai tenul normal sau uscat, poti opta pentru crema sau lapte demachiant, acestea racorind si curatand pielea fara s-o usuce. Daca ai tenul gras, alege spuma demachianta care are un efect de degresare mai puternic. Atunci cand esti in criza de timp, poti folosi servetele demachiante.

Nu uita ca, dupa ce aplici demachiantul pe fata, sa o cureti cu apa calduta pentru a elimina toate urmele de machiaj sau impuritati.

Un demachiant bun trebuie sa contina cantitatea necesara de apa si ulei, precum si vitamina E si vitamina B5. Fondul de ten si rujul pot fi sterse usor cu demachiante care au in compozitie apa, dar creionul de ochi, mascara si tustl de pleoape au nevoie de un demachiant care are in compozitie uleiuri.

Cateva sfaturi utile:

Daca nu ai demachiantul la indemana, samponul pentru bebelusi il poate inlocui cu succes; curata chiar si mascara rezistenta la apa. O alta optiune este uleiul de masline, foarte delicat cu pielea si ideal de folosit in zona ochilor.

Nu te baga niciodata in pat fara sa inlaturi machiajul. Nu numai ca vei murdari asternuturile, dar vei avea probleme ale pielii, precum acneea sau petele.

Foloseste demachiantul numai pentru fata si gat. Nu e indicat sa-l aplici in zona ochilor, care este foarte sensibila si se poate iritata.

answear.ro
Share: