Dinti albi.

bottegaverde.ro

Dintii se pot albi prin doua tipuri de metode: chimice si natural. Există metode chimice de albire a dinților și produse de îngrijire care au efecte mai rapide, dar cele mai indicate soluții sunt cele natural prin consumarea de alimente care îți albesc dinții. Mai jos indicam  cateva din alimentele cele mai bune care au capacitatea de a-ți albii dinții în mod natural, fără nici un fel de efecte negative asupra smalțului.

Broccoli. Fierul prezent în broccoli poate crea un înveliș anti-acid pe suprafața dinților. Acesta care va reduce contactul dintre acidul din alimente sau băuturi și dinți. De asemenea, broccoli crud va avea un efect de lustruire asupra danturii.

Brânza, în special cea de tip cheddar, crește producția de salivă și creează o barieră de protecție pentru smalțul dentar. Cercetătorii consideră că alterarea nivelului de ph din gură crește riscul eroziunii dinților și apariției cariilor. Brânza elimină acest risc. Poate ca acesta este unul din motivele pentru care francezii consumă brânză la finalul meselor. Este important de știut este că nu toate lactatele funcționează la fel, laptele și iaurtul neprovocând modificări în privință nivelului ph-ului, ci doar anumite tipuri de brânzeturi fermentate natural.

Stafidele. Aceste fructe uscate îmbunătățesc sănătatea orală. Stafidele conțin acid oleanolic care are capaciotatea de a împiedica dezvoltarea a două tipuri de bacterii orale: Streptococcus mutans (responsabilă pentru apariția cariilor) și Porphyromonas gingivalis, care provoacă boala parodontala.

Ananas. Fructul conține o enzimă care are capacitatea de a albi dinții. Este vorba despre bromelaina, care poate scoate petele de pe dinți, fără să afecteze smalțul.

Consumate la momentul potrivit, mestecate bine, aceste alimente pot să-ți fie de ajutor în cosmetica dentară, fără nici un fel de efecte negative.

Buze pline.

Ca buzele sa para voluminoase, ele trebuie sa reflecte bine lumina, deci alege mereu glossuri cu finis perlat sau cu aspect umed si care au in compozitie agenti volumizanti pe baza de scortisoara si ardei iute.

Contur ajutator. Desi nu mai este la moda sa se vada ca te-ai dat cu creion de contur, folosit in mod inteligent, acest produs contribuie la evidentierea efectului de buze mai pline. Foloseste o nuanta trandafirie si traseaza conturul depasind extrem de putin linia naturala. Dunga de creion acoper-o apoi in intregime cu ruj.

Pe sub gloss, foloseste un ruj mai rezistent (dar nu unul foarte mat, care aspreste si usuca rau buzele). Astfel, dupa ce se duce glossul, buzele isi vor pastra o culoare proaspata.

Foloseste protectie solara

Obiceiul de-a feri pielea fina a buzelor de agresiunea razelor solare e o investitie pe termen lung in frumusetea si senzualitatea de care poti da dovada. In acest scop, ai grija sa tii mereu in geanta un balsam de buze (de genul candva celebrului strugurel) cu protectie solara, pe care sa-l folosesti ori de cate ori simti ca buzele se usuca si se aspresc. In jurul gurii, aplica un strat de crema cu protectie solara – ridurile se formeaza rapid in acea zona si strica aspectul buzelor.

Fara incrancenare

Nu tine buzele stranse, incordate, ci usor intredeschise, pentru un aer degajat, feminin si senzual.

Exfolierea da volum

Buzele crapate sau care se cojesc nu-s o priveliste prea imbietoare, dar exfolierea lor te scapa de acest neajuns: Aplica pe buze un strat subtire de vaselina. Cu o periuta de dinti nu foarte aspra, freaca delicat suprafata buzelor. Poti folosi degetul in loc de periuta, dar, in acest caz, amesteca vaselina cu putin zahar tos sau niste zat. Sterge cu un servetel surplusul de vaselina, lasand doar un strop pe buze, pentru protectie si stralucire.

Hidratarea

Daca buzele tale au mai tot timpul aspect de fruct uscat, problema e mai mult ca sigur deshidratarea tesutului. Ideal e ca fenomenul de hidratare sa se produca in primul rand din interior catre exterior, deci bea apa. Nu astepta sa ti se faca sete – semn ca organismul e deja pe rezerve –, ci bea cate putina apa in mod constant.

answear.ro
Share: