Mai ales in anotimpurile cu vreme rece, pielea trebuie să fie tonificată pentru a rezista cu brio umezelii sau trecerii de la cald la frig.

bottegaverde.ro

Tot ce trebuie să faci este s-o hrănești suplimentar. E suficient să adaugi câteva lingurițe din anumite ingrediente-cheie în tubul de loțiune preferată de pielea ta. Sunt accesibile, foarte nutritive și au o aromă plăcută.

Gel de aloe vera

Frunza cărnoasă și suculentă de aloe e folosită de mii de ani în lumea medicală datorită proprietăților ei antiinflamatoare și cicatrizante. Planta nu este doar un remediu fitoterapeutic pentru organismul bolnav, ci și un excelent produs cosmetic, devenit faimos pentru capacitatea de hidratare a epidermei. Gelul de aloe vera are proprietăți emoliente, calmante, antiseptice, puternic hidratante, fiind recomandat pentru toate tipurile de piele.

Unt de cacao

Este una dintre bunătățile naturale cărora pur și simplu nu le poți rezista, mai ales dacă ești mare amatoare de ciocolată. Mirosul puternic, care amintește de ciocolata brută, este îndepărtat în procesul prelucrării, dar îi rămân vitamina E și acizii grași care refac pelicula hidrolipidică și asigură elasticitatea pielii. De asemenea, untul de cacao are proprietăți antiinflamatoare și de protecție față de factorii agresivi din mediu. Este hidratant, emolient, se absoarbe rapid și lasă pielea netedă și catifelată.

Lăptișor de matcă 

În stup, lăptișorul de matcă hrănește reginele din stadiul de larvă până când devin adulte. De aceea ele trăiesc mai mult ca restul albinelor. Un produs cu o consistență cremoasă, lăptișorul de matcă este un adevărat cocteil de vitamine, minerale și aminoacizi, care redă organismului vitalitatea și întârzie îmbătrânirea. Utilizat în numeroase tratamente cosmetice datorită puterii lui de cicatrizare, are aceleași efecte benefice pentru corp. Acest produs apicol conține complexul B, dintre care acidul pantotenic (B5) reface pielea chiar și după arsuri grave.

Ulei de migdale dulci

Istoria lui se pierde în trecutul Chinei antice și al Imperiului Persan. Consemnările îl descriu, de asemenea, ca elixir valoros în India, în urmă cu 5.000 de ani, când era folosit pentru vindecarea pielii uscate, ca efect direct al unor afecțiuni cutanate, dar și în alergii, zgârieturi, răni. Este bogat în vitamina D, acizi grași omega 3, precum și vitamina E, care stimulează circulația, hrănește straturile în profunzime, cicatrizează și redă fermitatea.

Pulpă de avocado

Acest fruct-legumă pe cât este de delicios, pe atât e de înzestrat cu proprietăți curative pentru piele. Din pulpa de avocado se extrage un ulei des utilizat la obținerea șampoanelor și produselor pentru ten. Femeile din Mexic încă din vechime îl foloseau în măști faciale. Conținutul acestui fruct este neprețuit și ca atare, amestecat în loțiunea de corp. Pasează pulpa până obții o pastă omogenă și adaug-o în cremă. Conținutul mare de antioxidanți (vitaminele A, B, C, E) îi conferă calități antifungice, calmante și antiîmbătrânire.

answear.ro
Share: