Pentru a pastra atributele feminității, delicatețea și finețea mainilor, este necesara o atentie speciala. Banalul gest al spălării mâinilor le poate accentua uscarea. Cremele hidratante reușesc să remedieze și cea mai mare uscăciune, dar decat sa te chinuieşti să tratezi o piele aspră, mai bine poți păstra catifelarea doar cu ajutorul câtorva procedee zilnice simple.

bottegaverde.ro

Hidratarea

La spalarea zilnică foloseste numai săpunuri cu ingrediente hidratante ca jojoba, ulei de măsline, unt de shea, glicerină sau săpunurile cremoase. Și temperatura este importantă – apa călduță va curăța eficient mâinile, fără să le pună în primejdie deshidratarea.

Când speli vasele, protejează-ți mâinile cu mănuși de cauciuc. La început, îți va părea extrem de ciudat și anevoios, dar, cu timpul, te vei obișnui și vei constata cum mâinile își vor păstra suplețea, iar oja va rezista perfect o săptămână bătută pe muchie.

Exfolierea

Exfolierea regulată îndepărtează celulele moarte și scoate la vedere o piele catifelată. O dată pe zi, pune în mână o linguriță cu zahăr și toarnă câteva picături de ulei. Vei obține o pastă numai bună pentru un masaj de zile mari. Adaugă în acest scrub pulpa unui fruct de sezon, când ți-e la îndemână, iar tratamentul va fi completat cu o infuzie de vitamine care aduce și mai multă suplețe pielii. Masează mâinile câteva minute, apoi clăteșe cu apă călduță.

Cuticule dintre cele mai fine

Uleiul de cuticule este marea invenție a deceniului, o picătură miraculoasă care-ți catifelează într-o secundă cuticulele, aducând unghiilor un aspect impecabil. Aplică de câteva ori pe zi un strop de ulei pe fiecare unghie și masează până ce se absoarbe. Uleiurile fine intră imediat în piele, hidratează profund și hrănesc unghia.

Ingrijirea de seară

Îmbracă-ți mâinile cu loțiuni sau creme hidratante înainte de a merge la culcare. Când dormi, mâinile au la dispoziție destul timp pentru a absorbi în voie crema, iar dimineața vor fi moi și delicate.

Ingrijirea unghiilor

Dacă adori ca vara să te îmbraci în alb sau în piesele tale vestimentare predomină culorile terne, banale, atunci ai nevoie de accesorii colorate şi de puţină culoare pe unghii. Acum poţi încerca tot ce-ţi trece prin cap, fiindcă nimic nu-i interzis sau prea mult.

Texturi surprinzătoare

Se poartă catifeaua. Dar nu pentru haine, ci pe unghii: aplici un strat de lac şi puţină pudră de catifea.

Foiţa strălucitoare. Dacă vrei să ai o manichiură extravagantă, care ţine destul de mult şi poate fi corectată rapid, atunci încearcă această nouă revoluţie în materie de unghii! Pur şi simplu foiţa se ataşează pe orice lac bine uscat. Poţi aplica doar o singură culoare sau un întreg curcubeu.

Sclipici. Dacă vrei ca oja să ţină mai mult folosind un lac normal, alege unul cu particule sclipitoare, extrem de apreciat în această vară.

Nisip. Un alt lac rezistent, ideal pentru vacanţă, este cel cu textură nisipoasă.

Dacă ai talent la desen sau imaginaţie, decorează-ţi unghiile cu buline, floricele sau figuri geometrice.

Poţi alege câte o nuanţă pentru fiecare unghie, totul este să te asortezi sau să aduci un plus de culoare.

answear.ro
Share: