Exercitiile fizice sunt o completare foarte buna a celorlalte metode  in lupta impotriva celulitei. Prin gimnasticai anticelulitica, ardem caloriile in exces, care altfel se transformau in grasimi si  se depunea in zonele cu probleme. Exercitiile pentru celulita ne intaresc muschii, imbunatatesc ciculatia sangelui in tesuturi, ceea ce are ca efect topirea grasimilor si eliminarea reziduurilor din organism. Prin efectuarea regulata a exercitiilor pentru intarirea muschilor, celulita dispare treptat.

bottegaverde.ro

Exercitii cu coarda.

Unul din exercitiile pentru reducerea celulitei este saritul cu coarda, care la prima vedere pare foarte simplu. Coarda va ajuta sa reduci celulita din zona coapselor, feselor, partii inferioare a burtii. Durata primelor exercitii cu coarda trebuie sa fie de cca 15 minute. Timpul poate fi marit treptat. Rezultatele vor fi vizibile dupa o luna de exersari regulate – coapsele vor deveni mai ferme, aspectul de coaja de portocala va disparea.

Exercitii cu Hula hoop-ul.

Un cerc sportiv simplu iti poate deveni un ajutor de incredere in lupta contra celulitei. Exercitiile cu hula hoop-ul ne ajuta sa revigoram zona coapselor si feselor, fapt care contribuie nu doar la slabirea rapida si topirea celulitei, dar si la imbunatatirea functionarii organelor interne si intarirea coloanei vertebrale. Aceste exercitii se recomanda a fi efectuate zilnic de dimineata, sau in prima jumatate a zilei, deoarece seara, nu este indicat sa favorizam fluxul de sange spre sistemul digestiv. Primele rezultate vizibile vor aparea chiar dupa cateva saptamani.

Bicicleta.

Bicicleta este un exercitiu ideal impotriva celulitei. Aceasta nu doar intareste muschii picioarelor, coapselor si a feselor, dar si arde caloriile in plus. Mersul pe bicicleta imbunatateste functionarea inimii si a vaselor capilare. Incepe mersul pe bicicleta in tempou lent, apoi, dupa ce muschii s-au incalzit, mareste tempoul astfel incat tot corpul sa fie in miscare. La sfarsitul primblarii, scade iarasi din viteza, pentru ca muschii sa se relaxeze.

Alergatul 

Alergatul este unul din cele mai bune moduri de tratare a celulitei. Doar cu ajutorul alergatului incet dimineata, poti pierde in greutate, imbunatăti circulatia sangelui, scapa organismul de toxine si de depunerile de celulita si imbunatati starea generala de sanatate. Nu trebuie sa consideri alergatul ca ceva istovitor. Nu iti solicita organismul mai mult decat acesta este capabil sa suporte, acest lucru iti poate aduce numai rau. Trebuie sa alergi cu placere, fara graba, pe nemancate sau o ora dupa ce ai mancat. Timpul de alergare trebuie crescut treptat pana la cca o ora. In afara de acestea se mai pot face cateva exercitii anticelulitice care sunt si ele eficiente. Cateva dintre acestea:

1. Asezati-va in genunchi. Sprijina palmele de podea. Trage primul picior drept in spate, si executa micari in spate de 10 ori. Apoi fa acelasi lucru cu piciorul stang.

2. Stai pe spate, indreapta picioarele, pune mainile la ceafa sau pe piept. Ridica ambele picioare in sus in acelasi timp la 90 de grade, apoi lasa-le incet in jos. Fa de la 10 la 20 repetari, in dependenta de posibilitatile tale.

3. Stai pe spate, indoaie picioarele din genunchi, aseaza mainile de-a lungul corpului, sprijinindu-ti palmele de podea. Ridica fesele in sus, apoi lasa-le in jos de 10-20 de ori.

4. Exercitiul „bicicleta”. Stai pe spate, pune-ti mainile langa corp. Ridica picioarele la 45 grade de la suprafata podelei si pedaleaza timp de 2-3 minute.

5. Intinde-te pe spate, cu bratele intinse in lateral, lipeste-te de podea. Indoaie picioarele in genunchi. Inclina picioarele mai intai la dreapta, incercand sa ajungi cu genunchiul pana la podea, apoi in stanga. Repeta exercitiul a cate 10 ori pentru fiecare parte.

answear.ro
Share: