Laptele de provenienţă animală conţine foarte mulţi nutrienţi care sunt benefici pentru sănătatea fiecărui organism.  Trebuie să ştii insa că pe lângă beneficiile pentru sănătate, laptele este un ajutor excelent pentru tratamentele de înfrumuseţare. În rândurile ce urmează îţi vom prezenta câteva metode prin care poţi transforma acest aliment într-un beneficiu pentru frumuseţe.

bottegaverde.ro

–  Laptele este foarte bun pentru curăţarea tenului. Înmoaie o bucată de vată sau un disc demachiant în lapte proaspăt şi şterge întreaga faţă. Clăteşte-te apoi cu apă curată şi încearcă să repeţi acest proces în fiecare zi, pentru a curăţa porii şi pentru a avea un ten mai curat.

–  Aplică lapte proaspăt pe faţa şi pe gâtul tău. Lasă-l să se usuce timp de 10 minute. După aceea, clăteşte-te cu apă. Acest proces îţi va catifela pielea în mai puţin de câteva minute.

–  Într-o ceaşcă amestecă două linguri de lapte proaspăt, o lingură de miere şi o lingură de zeamă de lămâie. Amestecă până obţii o cremă omogenă şi aplic-o pe pielea curăţată în prealabil. Lasă acest amestec să se usuce timp de 10 minute. Pielea ta rămâne mai catifelată şi mult mai curată.

– Dacă vrei ca tenul tău să fie cu o nuanţă mai deschis, amestecă puţin lapte cu făină albă şi aplică acest amestec pe tenul tău. Acidul lactic din lapte va acţiona ca un înălbitor asupra pigmenţilor pielii tale.

–  Dacă vrei să mai scapi de riduri şi să ai o faţă mai strălucitoare, fă o pastă prin pisarea unei jumătăţi de banane si adăugarea a câtorva linguri de lapte. După ce te-ai spălat pe faţă, aplică această cremă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte-te cu apă.

–  Laptele este eficient chiar şi în cazul arsurilor, iar atunci când faci insolaţie, nu ezita să tamponezi pielea cu vârful unui prosop înmuiat în lapte.

–  Laptele poate fi frecat pe suprafaţa capului pentru a hidrata firul de păr din interior spre exterior. Prin folosirea laptelui în hidratarea părului, părul uscat devine mai sănătos şi mai mătăsos.

–  Pentru a nivela nuanţele pigmenţilor tăi faciali, poţi face masca următoare: lasă peste noapte într-un castron un pumn de migdale înmuiate în lapte, iar de dimineaţă strecoară aceste migdale înmuiate, pisează-le şi freacă-le până obţii o pastă. Aplicând această mască pe ten, pielea ta ajunge să absoarbă foarte mulţi nutrienţi.

–  În cazul ridurilor de expresie, poţi face singură o mască la tine acasă pisând două felii de papaia şi amestecându-le cu jumătate de lingură de miere şi  o lingură de lapte. Poţi aplica această mască atât pe faţă, cât şi pe gât.

Consumul zilnic de lapte te face mai frumoasă şi fără nevoia de alte măşti deoarece îi oferă organismului tău vitamine, minerale şi proteine.

answear.ro
Share: