Primavara este anotimpul in care renaste intreaga natura dar si anotimpul culorilor, acestea fiind sugerate de multitudinea de flori ce apar in acest anotimp intr-o gama foarte bogata de culori. Tendintele in aceasta primavara sunt foarte indraznete, propunand atat culori vii, cat si culori pastelate, culori calde si culori reci.

bottegaverde.ro

Aceste culori trebuie folosite cu mult curaj in aceasta primavera, fiecare trebuie sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea, astfel incat sa-si aleaga culorile care i se potrivesc cel mai bine. Culorile care sunt la moda in primavera 2017 sunt: in primul rand verdele, care este o culoare plina de viata si naturalete, care este vedeta culorilor pentru aceasta perioada. Apoi urmeaza galbenul ca al florilor de primula sau galbenele; albastru in diverse nuante cum ar fi albastru cobalt,lazuli, saualbastru Niagara; rozul pudra ,cu o nuanta apropiata de cea a alunelor de padure. In alegerea tinutei de primavara poti face orice combinatie din aceste culori cu conditia ca ansamblu rezultat sa fie armonios si sa se potriveasca personalitatii tale. Combinatiile cele mai la mod ape care le recomand sunt:

Combinatii de culori vii au la baza culorile albastru si galben. Un albastru puternic merge foarte bine cu denim care-l pune frumos in evidenta. Galbenul primula, care nu este o culoare chiar foarte tare, poate fi combinat cu albastru asemanator pietrei pretioase lazuli lapis, in tinuta persoanelor mai indraznete.

Combinatii de culori pastelate. Acestea sunt potrivite pentru firile mai retinute, mai cuminti. Se pot combina culori pastelate intre ele sau cu nuante neutre descise cum ar fi alb, bej, gri deschis. Nu este recomandat sa combini culori pastel cu nuante inchise inclusiv negru , deoarece se creaza un contrast prea mare, iar ansamblul nu se poate armoniza.

Combinatia de verde fistic cu roz pal. Este o combinatie in tendinta primaverii 2017, care se poate realiza in diferite moduri, alegand diferitele piese ale tinutei in cele doua culori. Un exemplu pe care-l sugerez consta dintr-o bluza roz cu o jacheta verde fistic si pantaloni pastel cu imprimeuri.

In afara de acestea se pot face combinatii foarte interesante si subtile pornind de la culoarea galben primula. Galbenul este o culoare optimista si plina de viata care creaza o stare de bine si liniste. Aceasta culoare este in general usor de asortat asa incat nu va trebui un efort prea mare pentru a gasi combinatii interesante. Combinatiile pe care le recomand sunt cele cu alb sau negru. Ex: sacou galben cu pantaloni, top si pantofi albi. Sau palton/cardigan/sacou – galben primula cu pantaloni si pantofi negri. In incheiere recomandarea mea este de a face si alte combinatii de culori, in functie de gusturile tale.

answear.ro
Share: